Просто смесете брашно с майонеза! Малко хора знаят тази тайна рецепта:
Ако обичате да експериментирате в кухнята и да зарадвате близките си с лакомства, обърнете внимание на тази рецепта. Прости, вкусни и направени от онези продукти, които винаги са у дома – тортите по тази рецепта ще се харесат на всички. Имат хрупкава коричка и са много крехки отвътре.
Можете да сервирате такива тортили като добавка към супа, борш или други първи ястия. Можете също така да ги ядете просто с чай или кафе.
Необходими съставки:
кефир – 1 чаша;
майонеза – 1 супена лъжица;
сол – 0,5 ч.л.;
захар – 2 ч.л.;
яйца – 1 бр.;
бакпулвер – 1 ч.л.;
брашно – 2 чаши;
олио за пържене.
Начин на приготвяне:
Изсипете кефир със стайна температура в дълбока купа, добавете към него майонеза, яйце, сол и захар. Разбъркайте всичко старателно до гладкост. След това добавете бакпулвера и брашното и омесете тестото първо с шпатула, а след това с ръце. Готовото тесто е меко, приятно на допир и не лепне по ръцете. Увийте тестото в стреч фолио и оставете да „почине“ за 20 минути.
Разделете тестото на 6-8 части, поръсете леко с брашно и оформете кръгли топки от тестото. Всяка топка се разтяга с ръка на блат с дължина около 0,5см. Загрейте тиган с олио и изпържете до златисто от двете страни.