Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ще забравите за крем карамела и брюлето, след като опитате тази рецепта по френски

Ключови думи: френски крем, крем, рецепта, флагман

Този  френски крем става фантастичен, страшно вкусен е. Предлагаме ви рецептата за лесен и ефектен френски крем. Прави се бързо, а става толкова вкусен и пухкав, че се разтапя в устата при всяка лъжичка.

Необходими продукти:
две яйца,
400 грама прясно  мляко,
четири лъжици нишесте,
половин чаша захар.

Начин на приготвяне:
Първо трябва да си разбъркаме нишестето заедно с половината от захарта. След това прибавяме към тях двете яйца и разбъркваме хубаво, за да не се получават неприятни буци.

Останалата част от захарта я изсипваме в една тенджера и в нея добавяме прясното мляко. Оставяме на котлона, докато кипне.

След това започваме да изсипваме горещото още мляко в сместа с нишестето. Но задължително трябва да става бавно и на тънка струйка, за да не се пресече. После връщаме сместа обратно в тенджерата и я оставяме да се вари на тих огън. Необходими са само няколко минутки, докато кремът се сгъсти.

Накрая, щом вече е съвсем готов, разпределяме кремчето в няколко подходящи за целта купички и го оставяме да се охлади. Най-вкусен става ако се е изстудил достатъчно, но за тази цел трябва да имаме търпение и да го оставим за няколко часа в хладилника.

Много е лесен този френски крем, а и се прави повече от бързо. С цялата врътня около направата му ни трябват около 40 минутки, за да стане готов.

Евтин е, непретенциозен, но пък толкова вкусен, че всеки, който го е опитал, си облизва пръстите. И не е много калоричен в сравнение с повечето десерти, което е идеално за дамите и техните фигури.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромно удоволствие и да ви е много вкусно на всички!

7
Коментара по темата
7.
ЯИН
15.09.2024 06:13:35
Защо да се сипва горещо пр.мл.в нишестето,а после се връща пак...Във врящото мляко се прибавя СТУДЕНОТО нишесте ,разбито с яйцата и много.малко мляко. Бърка се 3- 4 мин.Става пухкав,лек,разкошен крем.Опасявате се,че е недосварено нишестето?Нищо подобно.Опитайте.
6.
Ne koy
07.09.2024 17:11:24
Тази рецепта е турска рецепта а не френска казва се muhallebi
5.
Медия
07.09.2024 15:51:15
Идеята е да се даде на нишестето френски стил...това разбрах от тази алафранга "рецепта" . Тъжно е освен да слушаме, вече и да четем глупости!!!!
4.
Василена
07.09.2024 10:12:51
Никога не бих си загубила времето да забъркам крем с 400 мл. мляко. Винаги за моето 4-нно семейство варя кремове с литър и половина мляко. Най-различни. И винаги, след като се охладят, прибавям разбита сметана или белтъци на сняг. Точно тогава се получава ПУХКАВ крем. Опитните домакини знаят това.


.
3.
Жозефин
06.09.2024 14:46:46
Съжаляваме ,че го прочетох и си загубих времето
Хаха френски крем !!!!!!
Що за простотии??
2.
Диди
06.09.2024 11:31:00
Френски крем...баба ми сигурно е била французойка щом в една стара готварска книга на това му викат крем Ванилия
1.
Gost
06.09.2024 01:21:04
Врътня?
Флагман, откъде знаете тази дума? Доста е ..... книжовна
Изумявате ме всеки ден с нещо ново
  Добави Коментар
Ще дърпа ушите на охраната си? Куриозна случка с Дуа Липа Скандалът с него продължава Коцето е обект на критики 
Сянката на коронавируса изплува в "Стани богат" Леко стряскащ въпрос предвид ситуацията в България ЛГБТ ще си веят знамената само в ЕС? Тръмп с нов ритник в задника на Европа Най-известната треньорка в Русия във възторг от 47-мия президент на САЩ заради решението му да бие шута на трансджендърите от спорта
Отиде на гости и веднага извади... Аръков е ексцентричен човек Махат тирето От ЦСКА с любопитно обръщение
Те не могат да пият Алкохол Земетресение в съседна страна Трус люшна румънци
Отиде си твърде млад Леджър остава легенда на киното Коментира визията на Мелания Тръмп Илиана Раева със суперлативи
Професор го "уби" Тим Коулсън с тежки думи за Неси ЕС се превърна в генератор на свръхбюрокрация и регулации за бизнеса АОБР представи приоритетите си за 2025 година