Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никой не може да устои на този манастирски кекс

Ключови думи: манастирски кекс, флагман, рецепта

Първо, този сладкиш е много вкусен, и второ, разбира се, е доста евтин, а освен това се приготвя много бързо. Няма как да не отбележим, че е постен, защото това в никакъв случай не повлиява вкуса му – неустоим е! Всеки ще поиска още едно парче!

Ето необходимите съставки за евтиния и бърз :

Манастирски кекс
Необходими продукти:
400 мл вода
12 супени лъжици захар
20 големи лъжици меко  брашно
1 пакетче  бакпулвер
1 малка чаена лъжичка сода бикарбонат
4 големи лъжици смлени орехи
4 големи лъжици нарязани по-едро орехи
4 големи с.л.мармалад по избор

Освен това:
4 големи лъжици мармалад по избор
4 големи лъжици смлени/счукани орехи
Начин на приготвяне:
Процедурата за приготвяне е много проста.

Всички съставки се поставят в по-дълбок съд, разбъркват се с лъжица или шпатула до получаване на еднородна хомогенна смес.Изсипете тази смес в тава или средно голяма форма, предварително намаслена и набрашнена или застлана с хартия за печене. разклатете малко съда, за да изравните тестото.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за около половин час, но тъй като всички фурни пекат по различен начин, можете да проверите с клечка за зъби – ако излезе суха, значи кексът е готов.

Веднага докато е горещ го намажете с избрания от вас мармалад, тъй като от топлината мармаладът се разтапя и се намазва по-лесно. Отгоре обилно поръсете със смлени или счукани ядки по ваш избор.

Също така мармаладът е по ваш избор, можете да сложите какъвто искате или просто какъвто имате в момента. Слагам мармалад от кайсии. По желание може да се залее и с шоколадова глазура.

За шоколадовата глазура: 200 гр. постен шоколад се смесват с 2-3 с. л. олио и се разтопяват на слаб огън до пълното му разтопяване. След това постепенно излейте глазурата върху сладкиша и я разнесете равномерно.

Отгоре може да поръсите със смес от смлени и накълцани орехи или лешници и бадеми или фъстъци. Каквото и да използвате ще бъде вкусно и декоративно.

Кексът е мек като памук, много вкусен и ароматен.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
За дамите: Как да разберем, че мъжът срещу нас иска SEX? Докосването е най-важният знак 5 важни практики за щастлив брак всеки ден С малки ежедневни жестове можете да направите брака по-здрав и хармоничен
Учениците от 9 клас ще имат изпит по природни науки през октомври Това няма да е външно оценяване Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа
Заедно към мечтаното бебе в Царево Кметът на Община Царево Марин Киров оказва пълна подкрепа и съдействие на инициативата Важно за родители: Предлагат промени и глоби в данъчните облекчения за деца При първо нарушения глобата ще бъде от 5000 до 15000 лв., а при повторно - от 10000 до 30000 лв. 
Ще има ли промяна в цените на винетките догодина Служебният министър на регионалното развитие и Виолета Коритарова - Касабова с успокоение за шофьорите Лейди Гага най-накрая коментира слуховете, че е хермафродит Преди повече от десет години се появиха слуховете, че поп звездата има мъжки и женски полови органи, които тя така и не отрече
Учени посочиха храните, които намаляват риска от деменция Тези храни са богати на антиоксиданти, имат противовъзпалителни и противоракови свойства 6 летища не стигат на Лондон Властите в Лондон наблюдават сравнителен скок на пътниците след пандемията и очакват да се счупи рекорда от 2019 г.
Скрита картина на Моне отива на търг за 35 млн. долара Шедьовърът е една от осемте творби от серията "Водни лилии" Купи си „Майбах“ за 400 бона от Миро Дзвера Певецът сам се похвали за новата си придобивка