Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никой не може да устои на този манастирски кекс

Ключови думи: манастирски кекс, флагман, рецепта

Първо, този сладкиш е много вкусен, и второ, разбира се, е доста евтин, а освен това се приготвя много бързо. Няма как да не отбележим, че е постен, защото това в никакъв случай не повлиява вкуса му – неустоим е! Всеки ще поиска още едно парче!

Ето необходимите съставки за евтиния и бърз :

Манастирски кекс
Необходими продукти:
400 мл вода
12 супени лъжици захар
20 големи лъжици меко  брашно
1 пакетче  бакпулвер
1 малка чаена лъжичка сода бикарбонат
4 големи лъжици смлени орехи
4 големи лъжици нарязани по-едро орехи
4 големи с.л.мармалад по избор

Освен това:
4 големи лъжици мармалад по избор
4 големи лъжици смлени/счукани орехи
Начин на приготвяне:
Процедурата за приготвяне е много проста.

Всички съставки се поставят в по-дълбок съд, разбъркват се с лъжица или шпатула до получаване на еднородна хомогенна смес.Изсипете тази смес в тава или средно голяма форма, предварително намаслена и набрашнена или застлана с хартия за печене. разклатете малко съда, за да изравните тестото.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за около половин час, но тъй като всички фурни пекат по различен начин, можете да проверите с клечка за зъби – ако излезе суха, значи кексът е готов.

Веднага докато е горещ го намажете с избрания от вас мармалад, тъй като от топлината мармаладът се разтапя и се намазва по-лесно. Отгоре обилно поръсете със смлени или счукани ядки по ваш избор.

Също така мармаладът е по ваш избор, можете да сложите какъвто искате или просто какъвто имате в момента. Слагам мармалад от кайсии. По желание може да се залее и с шоколадова глазура.

За шоколадовата глазура: 200 гр. постен шоколад се смесват с 2-3 с. л. олио и се разтопяват на слаб огън до пълното му разтопяване. След това постепенно излейте глазурата върху сладкиша и я разнесете равномерно.

Отгоре може да поръсите със смес от смлени и накълцани орехи или лешници и бадеми или фъстъци. Каквото и да използвате ще бъде вкусно и декоративно.

Кексът е мек като памук, много вкусен и ароматен.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Санторини: Повишена деформация на земната повърхност Сеизмичната последователност в морския район на Анидро, между Санторини и Аморгос, е в относителен спад Мъжете имат повече мераци към Виктор от "Ергенът", отколкото жените Със старта на новия сезон на "Ергенът" името на Виктор Русинов се оказа едно от най-често споменаваните в родния ефир
Пенсията да стане поне 1000 лева За това настояват пенсионери  Получи 1100 лева сметка за вода В стопанския двор до тях имало авария, която навъртяла рекордната сметка
Вегани погнаха нова водеща на бТВ заради тази снимка Заради заклано прасе, мнозина я намразиха  Има ново гадже, но го крие Това подсказва най-новата песен на певицата – „Сините ти очи“
Тази турска звезда заведе семейството си на скъпа почивка Плащат по 500 долара на вечер на Малдивите, ще останат там поне до март Риалити звезди станаха родители Неделчо записва подкаст, докато Ния ражда
Тази кифла от Ергенът е новата на милионера Гущеров Високата блондинка и милионерският син повече от два часа се забавляваха в заведение на малка уличка, успоредна до булевард Витоша Спешни мерки след този бой ММС осъди хулиганските прояви
Новият сезон на това предаване започна с разтърсваща история Първата мисия за сезона ги отведе в монтанското село Горна Вереница, където един 8-годишен герой и неговият всеотдаен дядо оцеляваха в стара, рушаща се къща Мъж опита да хвърли "Молотов" по автомобил, но се самозапали Куриозният случай е от Лондон