Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никой не може да устои на този манастирски кекс

Ключови думи: манастирски кекс, флагман, рецепта

Първо, този сладкиш е много вкусен, и второ, разбира се, е доста евтин, а освен това се приготвя много бързо. Няма как да не отбележим, че е постен, защото това в никакъв случай не повлиява вкуса му – неустоим е! Всеки ще поиска още едно парче!

Ето необходимите съставки за евтиния и бърз :

Манастирски кекс
Необходими продукти:
400 мл вода
12 супени лъжици захар
20 големи лъжици меко  брашно
1 пакетче  бакпулвер
1 малка чаена лъжичка сода бикарбонат
4 големи лъжици смлени орехи
4 големи лъжици нарязани по-едро орехи
4 големи с.л.мармалад по избор

Освен това:
4 големи лъжици мармалад по избор
4 големи лъжици смлени/счукани орехи
Начин на приготвяне:
Процедурата за приготвяне е много проста.

Всички съставки се поставят в по-дълбок съд, разбъркват се с лъжица или шпатула до получаване на еднородна хомогенна смес.Изсипете тази смес в тава или средно голяма форма, предварително намаслена и набрашнена или застлана с хартия за печене. разклатете малко съда, за да изравните тестото.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за около половин час, но тъй като всички фурни пекат по различен начин, можете да проверите с клечка за зъби – ако излезе суха, значи кексът е готов.

Веднага докато е горещ го намажете с избрания от вас мармалад, тъй като от топлината мармаладът се разтапя и се намазва по-лесно. Отгоре обилно поръсете със смлени или счукани ядки по ваш избор.

Също така мармаладът е по ваш избор, можете да сложите какъвто искате или просто какъвто имате в момента. Слагам мармалад от кайсии. По желание може да се залее и с шоколадова глазура.

За шоколадовата глазура: 200 гр. постен шоколад се смесват с 2-3 с. л. олио и се разтопяват на слаб огън до пълното му разтопяване. След това постепенно излейте глазурата върху сладкиша и я разнесете равномерно.

Отгоре може да поръсите със смес от смлени и накълцани орехи или лешници и бадеми или фъстъци. Каквото и да използвате ще бъде вкусно и декоративно.

Кексът е мек като памук, много вкусен и ароматен.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Струва 170 бона Някои котета са само за богаташи Сложи край на любовна приказка 27-годишната Синди е сама
Не отиде на погребението на бившата си жена Дейвид Хаселхоф може би не се разбира с близки на Памела Бах Разплака се, защото... Трябваше да снима неприятна за нея сцена
Направи скандално признание Чаровна дама си има приятели с екстри  Медведев се подигра със Зеленски и Фон дер Лайен Твърди, че европейските елити "избират смъртта"
PR експерт: Тандемът Борисов-Пеевски ще реши колко дълго да ни управлява кабинета „Желязков” Трябва да изминем пътя към еврозоната, за да затворим тази врата към големия съветски брат, който ни чака оттатък Черно море, каза Диана Дамянова Твърди, че е била опипвана от... Полицайка
Прави сензационен ход? Роналдо се завръща в Реал? Неочаквано високи температури в... Англия
Почина млад футболист Трагедия до България Неприятна случка с Гришо Димитров е любимец на много фенове по света, но има и недоброжелатели