Тези храни нямат място на вратата на хладилника, а всички ги слагаме там!
Ако си мислите, че хладилникът е просто един голям шкаф, пълен със студен въздух, допускате огромна грешка!
Всъщност, въпреки че температурата в него варира от 0 до 5 градуса по Целзий, за да забави растежа на бактериите, тя се разпределя много неравномерно - на някои места е по-студено, а на други - по-топло.
Ето защо, ако искате продуктите да останат свежи възможно най-дълго и болестотворните бактерии да не се прехвърлят от суровите в готовите за консумация храни, те трябва да бъдат подредени по правилния начин.
Не всичко може да се съхранява на вратата на хладилника, но почти всеки държи по няколко от забранените продукти точно там!
Вратата на хладилника е най-топлото място в него. Именно там се случват постоянните промени в температурата, когато хладилникът се затваря и отваря, а това не е добре за някои храни, които се развалят по-бързо.
Какво е най-добре да съхранявате на основните рафтове на хладилника?
Яйца
Много хора ги съхраняват на вратата на хладилника. Въпреки, че формата за яйца е поставена точно там, не трябва да съхранявате продукта там. По-добре ги сложете на един от основните рафтове.
Мляко
Много хора поставят бутилките с мляко на вратата на хладилника. Мястото е много удобно, тъй като винаги са под ръка. Но това е грешка.
Защо не можете да съхранявате мляко на вратата на хладилника? По същата причина - ще се развали по-бързо.
По-добре е да поставите млечните продукти по-близо до камерата. Ако тя е в горната част на хладилника, мястото му е на горния рафт, ако е отдолу - на най-долния.
Плодове и цитруси
Някои хора съхраняват лимони, портокали и ябълки на вратата на хладилника. За тях, както и за зеленчуците, си има специално място.
Твърдо сирене и кашкавал
Тези продукти е най-добре да се слагат на рафта, където са останалите млечни продукти.
Какво може да се държи на вратата на хладилника?
Мястото е изключително подходящо за съхранение на оцет, сосове, бутилки вода, консервирани храни и доматена паста.
На вратата може да държите и малки парчета масло или твърдо сирене, които често влизат в употреба. /jenata.blitz.bg
Добави Коментар