Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пригответе баницата така и всички ще мислят, че е с домашни кори

Ключови думи: баница, рецепта за баница, пухкава баница, флагман

Баницата е традиционно българско ястие. Тя може да замести обяда или вечерята, защото е лесна и вкусна. Ако не разполагате с време, в което сами да си приготвите корите за печивото, задължително трябва да си запишете тази рецепта. Магията е в самата  плънка. Благодарение на нея тестеното изделие е пухкаво и апетитно.

Как се приготвя вкусна баница с купешки кори?

Ето какви продукти са ви нужни за направата й:

1 пакет готови кори за баница;
2 ч.ч. прясно мляко;
1/2 пакет суха мая;
3 яйца;
2 ч.ч. газирана вода;
1 ч.ч. олио;
500 гр. сирене;
10 с.л. брашно;
1 ч.л. захар;
Сол на вкус.
Начин на приготвяне:

Започнете със затоплянето на млякото. В него изсипете сухата мая и добавете захарта. Оставете на топло място, за да може маята да се активира.

Вземете друг съд, в който да счупите яйцата. Към тях добавете олиото и газираната вода. Разбъркайте, докато не се получи хомогенна смес. Поръсете със сол на вкус. Към сместа прибавете и активиралата се мая. Не бива да забравяте, че всички съставки, които използвате при направата на вкусната баничка, трябва да са със стайна температура.

Към сместа започнете да добавяте и брашното. Бъркайте непрекъснато, така че да не се получат бучки. Сместа трябва да е еднородна и гладка.

Разгънете корите на кухненския плот и ги разделете на 4 купчинки. Накрая в тавата трябва да се получат 4 рула. Разгънете една кора и я залейте със сместа. Върху нея поставете нова и отново полейте. Същото направете и с третата. Третата поръсете със сирене в единия край и навийте на руло. Така процедирайте с всички продукти.

Пригответе си тава, която предварително сте намазали с олио. Подредете 4 – те рула в тавата, а останалото количество плънка посипете най-отгоре.

Поставете баницата да се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса. След 10 – тата минута увеличете градусите на 180. Баничката се пече до зачервяване.

Сервирайте с купичка кисело мляко или айрян. Получава се великолепна вкусотия, от която с наслада да похапвате.

Да ви е вкусно!

1
Коментара по темата
1.
Данаил петкoof
03.09.2024 06:10:19
За закуска шшша я направим
  Добави Коментар
Жилищните кредити у нас растат с 26,5% до 24,1 млрд. лева За последните 12 месеца сумата по отпуснатите заеми за жилище от търговските банки на българския пазар нараства с малко над 5 млрд. лева. Изригна заради Димо Алексиев Нежна подкрепа за водещия на Игрите
Свалих близо 10 кг за две седмици с елда диета Диетата с елда е одобрена от повечето диетолози, тъй като не само ви позволява да отслабнете бързо Извратеняк онанира пред училище, пълно с деца
4 яйца, чаша грис и малко орехи и буквално се връщаш в детството Сладкиш Ореховка се топи в устата България e 37 години без победа над Ирландия Последният двубой между България и Ирландия се игра преди четири години
Радва се на голяма любов Михаела Филева е в много романтична връзка Секретен документ разкрива планът на Путин за прекратяване на войната в Украйна Кремъл предлага Украйна да бъде разделена на три части, като целият изток на страната и Крим остават за Русия
Малкият креслив орел царува в Сакар планина Горски експерти и орнитолози са оптимисти за бъдещето на защитения вид Тръмп ще уволни 15 000 трансджендъри от US-армията Новоизбраният президент може да издаде указа още на първия си работен ден
Зонта клуб Бургас с куп инициативи днес 25-ти ноември е Международният ден за елиминиране на насилието срещу жените Пиех по три уискита преди 9 сутринта