Тази тайна напитка от древна Индия спира стареенето
Напоследък все повече хора се замислят за своето здраве и красота в дългосрочен план, а търсенето на природни средства за поддържане на организма в добра форма и забавяне на стареенето става все по-актуално.
Едно такова лекарство, изпитано във времето и предавано през вековете, е т.нар. "златно мляко". Чудодейната напитка идва при нас от дълбините на древна Индия, където рецептата й се е предавала от поколение на поколение, завладявайки сърцата и телата на хората с невероятните си свойства. В последно време тя се радва на огромна популярност. Дори звездите прибягват до нея, за да останат вечно млади!
Тайната на напитката се крие в добавянето на специална подправка, както и в правилното й приготвяне.
Какво е "златно мляко"?
"Златно мляко" е напитка, чиито основни съставки са мляко и куркума.
Напитката се смята се за истински източник на младост заради високото съдържание на антиоксиданти. Те играят важна роля в борбата със стареенето, подобряването на състоянието на кожата и поддържането на общия тонус на организма. На вкус еликсирът наподобява пикантен чай и има мек златист оттенък. Помага за подобряване цвета на кожата, освен това възстановява енергията и работоспособността. Напитката е не само здравословна, но има и приятно загряващо действие, което я прави идеална за студения сезон.
Кой е измислил еликсира на младостта?
Тази чудодейна напитка първоначално е измислена в Индия. От древни времена индусите са били запознати с полезните свойства на куркумата и са я добавяли към почти всички ястия. Според традиционните индийски вярвания, куркумата притежава мощна енергия, която може да пречиства и хармонизира тялото, да подобри здравето и дори да предпазва от зли сили. Не е изненадващо, че подправката се превърнала в една от основните съставки на "златното мляко".
Куркумата се е използвала и в някои ритуали, например в сватбени церемонии. Булката се е натривала с нея, вярвайки, че това ще й донесе просперитет и дълъг брак.
Напоследък "златното мляко" придобива все по-голяма популярност в Америка и в Европа. От свойствата му се заинтересуваха куп учени и световни звезди, а индийският еликсир намира място в много диети и програми за здравословно хранене.
Как правилно да приготвите "златното мляко", за да не остареете никога?
За приготвянето на чудодейната напитка не се нуждаете от специални умения. Важно е да се спазват правилните пропорции на съставките, за да може тя да носи максимална полза.
За приготвянето на една порция "златно мляко" се нуждаете от следните съставки:
1 чаена лъжичка куркума (на прах)
1/2 чаена лъжичка джинджифил (на прах или ситно настърган корен)
1/2 чаена лъжичка канела
щипка семена от кардамон
щипка смлян черен пипер
чаена лъжичка мед
300 милилитра прясно мляко
Процесът на приготвяне на "златното мляко" е доста прост, но изисква внимание. Всички съставки се смесват в малка тенджерка. Сместа трябва да заври, след което котлонът веднага се намалява, така че млякото да бълбука съвсем леко. Най-важното е да не преварявате напитката. Трябва да я държите на огъня не повече от пет минути и веднага щом придобие равномерен златист цвят, може спокойно да я изсипете в чаша, като използвате фина цедка.
Еликсирът на младостта е готов! Препоръчва се да се пие горещ. Мнозина обаче предпочитат напитката студена, например през лятото.
5 полезни свойства на "златното мляко"
Куркумата сама по себе си е много полезна, но в комбинация с останалите подправки свойствата й се разкриват още повече, което прави "златното мляко" невероятна находка за човешкия организъм!
Ето пет от лечебните свойства на "златното мляко":
- има антиоксидантно действие и забавя стареенето
- повишава енергията и подобрява настроението
- ускорява метаболизма
- намалява холестерола
- укрепва имунитета
В свят, в който все повече хора залагат на натуралните продукти, "златното мляко" се превръща в истинско откритие. Благодарение на уникалните си свойства този древен еликсир помага не само за поддържане на здравето и красотата, но и дава усещане за хармония и вътрешен баланс.
Нищо чудно, че напитката е получила признание не само в родината си, но и в целия свят!
Умира ли се от нея, че спира стареенето? Като им знам манджите, си представям и това какво ще е