Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецептата за любимата торта на покойната Елизабет II не се пече и е много елементарна

Ключови думи: торта, елизабет II, флагман, рецепта

Шоколадовият пандишпан бе любимият десерт на покойната британската кралица. За любителите на наситения шоколадов вкус тази рецепта е истинска находка. Не е необходимо да печете нищо и не е никак трудно да се приготви

Според бившия кралски готвач Дарън Макгрейди, хрупкавата  шоколадова торта е била често на масата за следобеден чай на Елизабет II. Той твърди, че никога не е виждал десерт, който да не е напълно изяден. Според Макгрейди тортата се правела отново и отново, всеки ден и цялата била изяждана без следа. Съобщава се също, че принц Уилям е голям фен на десерта, който беше сервиран като „торта за младоженеца“ на сватбения му прием през 2011 г.

Необходими продукти
За основата на тортата:

400 г маслени чаени бисквити;
275 г черен  шоколад;
275 г млечен шоколад;
250 г несолено масло;
85 гр. захарен сироп.
За ганаш и украса:

150 г черен шоколад;
150 ml сметана с високо съдържание на мазнини (в идеалния случай поне 48%);
шоколадови къдрици.

Начин на приготвяне
За блата
Леко намаслете и застелете дъното и стените на форма с хартия за печене. Поставете бисквитките в голяма купа за смесване – най-добре е да са смес от големи и малки парчета, като първите изглеждат добре в готовия десерт, а вторите помагат за запълване на празнините.

Начупете черния и млечния шоколад в голяма купа. Нарежете маслото на кубчета и го добавете към шоколада. Загрейте сместа в микровълнова на средна мощност на интервали от 10 секунди, като разбърквате старателно всеки път.

Добавете захарния сироп към шоколада и маслото. Изсипете сместа върху натрошените бисквитки и разбъркайте, докато всички парчета се покрият с шоколад. Сега поставете една четвърт от основата във формата. Натиснете я плътно, за да не останат кухини. Продължете да добавяте слой след слой, докато цялата смес се притисне в тигана. Сложете тортата в хладилника за 3-4 часа.

Как се прави ганаш?
Накълцайте черния шоколад възможно най-ситно и го поставете в купа за смесване. Загрейте леко сметаната в малка тенджера на слаб огън, но не я кипвайте. Веднага след като млечният продукт започне да надига по стените на тигана, го отстранете от котлона.

Залейте шоколада с гореща сметана, сместа се разбърква и се оставя за 4-5 минути. Разбъркайте отново ганаша, докато стане гладък и лъскав. Оставете го за четири до пет минути. Извадете блата от формата и махнете хартията за печене. Поставете тортата върху решетка върху лист за печене. Върху нея на тънка струя се изсипва ганаша и се заглажда с шпатула. Оставете десерта да стегне за 15 минути. Украсете готовата торта с шоколадови къдрици или всякакви други декорации.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Макрон изкара Русия терористична заплаха за Европа и заговори за европейски сили в Украйна Украинският народ воюва смело не само за своята свобода, нашата сигурност е застрашена, каза той Обяснение в любов в Hell`s Kitchen Даниел Бачорски иска да е Буюклиев, а изпълнителката на  „Жена на всички времена“ възкликна, че трябва да готвят прегърнати
Аръков: Да си броя гаджетата е като да скоча с парашут в минно поле Където и да стъпя, ще е грешка, каза актьорът след като водещият на Hell`s Kitchen шеф Ангелов поиска да посочи и адресите на бившите му приятелки Осъдиха студент за изнасилването на 10 жени  Може да има още 50 жертви
Ужасно: 20 процента от работниците в България са... Подложени на сексуален тормоз Голям обрат в "Ергенът" Адриана харесва Виктор
Путин с пламенен поздрав към... Президента на Сърбия ЦСКА зарадва феновете си Отборът напредва със стадиона
Лоша новина за хората в стоманобетонната джунгла, спират санирането Това обаче не важи за блоковете, които вече са кандидатствали и са одобрени Шампион по оцеляване Костенурка оцеля 10 години под облицован под
Приеха бюджета на ДОО, пенсиите се увеличават с над 10 процента В момента депутатите продължават работа с парите за НЗОК Изключително талантлив младеж се бори за живота си Неприятна новина от Бразилия