Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вече не пържа тиквичките, а ги правя по френски – стават като шницел!

Ключови думи: шницел, тиквички, рецепта

Благодарение на текстурата си, тиквичките могат да приемат различни вкусове. Един от най-добрите начини да ги приготвите е да ги направите „по френски“, така стават много подобни на шницели.

След изпържване и паниране тиквичките със  сирене могат да служат както за гарнитура, така и за основно ястие. Ето необходимите продукти за фантастично вкусните Тиквички по френски
Необходими продукти:

2 средни тиквички
сол и смлян черен пипер
100 гр. твърдо сирене (кашкавал)
по 1 ч.л. червен пипер и сушен магданоз
4 яйца
100 гр. галета
50 гр. брашно
Начин на Приготвяне:

Не е необходимо да белите тиквичките, а само ги надраскайте с вилица върху кората – така  зеленчуците ще се изпържат по-добре.

Нарежете тиквичките на тънки филийки, сложете ги в дълбока купа, поръсете с черен пипер и сол. Оставете за 15 минути.

В една купа се смесват 100 грама настъргано твърдо сирене, ситно нарязан магданоз, яйцата и червения пипер.

В друг съд смесете брашното и галетата.

Потапяйте последователно всяка филийка тиквичка първо в сместа със сирене, а след това в панировката.

Запържват се в предварително загрят тиган по 4 минути от всяка страна.

Благодарение на пърженето в панировка със сирене, тиквичките придобиват вкус, който напомня на месо. Експериментирайте с различни подправки, за да получите всеки път ново ястие.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Коментира визията на Мелания Тръмп Илиана Раева със суперлативи Професор го "уби" Тим Коулсън с тежки думи за Неси
ЕС се превърна в генератор на свръхбюрокрация и регулации за бизнеса АОБР представи приоритетите си за 2025 година Правителственият "Еърбъс" лети за Оман да прибере освободените моряци Сред заложниците бяха капитан Любомир Чанев и старши помощникът му Данаил Веселинов
Започват засилени проверки за пожарна безопасност на туристически обекти в цялата страна Министърът на туризма Мирослав Боршош ще работи активно с колегата му Даниел Митов от вътрешното ведомство Бившият президент на Салвадор почина в изгнание Издъхна на 65-година възраст
Почина последният жив член на The Band Новината беше потвърдена пред Rolling Stone от неговия дългогодишен приятел и колега Ян Хауст Община Царево е против предложеното за разширение на ЗМ "Силистар" Разширението щяло да обхване имоти, чрез които се свързват двата полигона на съществуващата защитената местност
Т. Йорданов към К.Костадинов: Колкото и да зяеш, тепърва ще става интересно, Коценце Голяма напрежение в НС България е потресена от това зверство За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години
Силен Черноморец 1919 завърши наравно със Спартак Варна Акулите са в отлична форма Ресторантьори все още начисляват 9% ДДС, НАП ги хвана За седмица хазната е ощетена с над 1 млн. лв., отчетоха от приходната агенция