Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Лучник със сирене по рецепта на леля Данка

Ключови думи: лучник, сирене, рецепта, лук

Необходими Продукти
за тестото
брашно - 550 г
вода - 350 мл вода
мая - 25 г прясна
захар - 1 с.л.
олио - 2 с.л.
сол - 1 ч.л.

За плънката
кромид лук - 3 средни глави
зелен лук - 3 връзки
сирене - 250 г
олио - 150 мл
краве масло - 50 г
вода - 30 мл
копър - 4 стръка
сол - 1 ч.л.
червен пипер - 1 с .л.
черен пипер - 1 ч.л.

Начин на приготвяне
Пресяваме брашното. В брашното правим кладенче, в което прибавяме солта, олиото, 250 мл от водата и маята, която предварително сме разтворили в 100 мл хладка вода, подсладена с лъжица захар.

Замесваме меко тесто за лучника. Оставяме го 30 минути да втаса.

Приготвяме плънката, като нарязваме кромида и зеления лук на ситно, запържваме ги в горещо олио, добавяме 20-30 мл вода и маслото и задушаваме лучената смес до омекване.

Отстраняваме от котлона, прибавяме натрошеното сирене, ситно нарязания копър, подправяме със сол, червен пипер и черен пипер. Разбъркваме до хомогенизиране на сместа.

Втасалото тесто разделяме на 4 топки - едната е по-голяма от останалите три, които са равни.

От голямата топка разточваме по дебела кора, която е и с по-голям диаметър от останалите, защото тя ще служи за основа на лучника и ще я разпънем по стените на тавата, за да можем да похлупим с нея отстрани другите кори.

Слагаме разточената голяма кора в намазнена и набрашнена тава. Разделяме плънката на 3 равни части. Първата част разстиламе върху първата кора, втората част върху втората кора, третата върху третата кора и с четвъртата кора похлупваме лучника, завивайки страничните краища на първата кора с краищата на похлупващата.

С нож нарязваме лучника на 4 триъгълни парчета, намазваме го отгоре с олио и печем лучник със сирене на предварително загрята фурна на 180°С за 45-50 минути.
 


 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Смесете кисело мляко, брашно и захар на равни части и направете тази сочна торта с неустоим крем Вкусът е впечатляващ, презентацията - още повече Методът 3-6-9 издава има и бъдеще връзката ви Три стъпки тестват колко здрави са любовните ви отношения...
Закупуването на жилище става все по-трудно с тези промени в закона Строителите ще калкулират в цената на имота новия данък, обясни адвокат Хвали се, че навремето е скъсвал Преслава от се*с Петя, както е истинско й име,  първо бе танцьорка във видеоклиповете на Милко Калайджиев, а след това той я превърна в Преслава, която познаваме днес 
Започна скоростен ремонт на ГКПП "Кулата" заради Шенген Целта е с разширение да се направят по две пътни ленти във всяка посока преди пункта Стара народна рецепта за постна погача за Бъдни вечер Вижте всеки един детайл по приготвянето й - от тестото до украсата
Мартин Кура е новият й мъж Певецът бил изключително надарен, Алекс Богданска удари джакпота с него Стана ясна причината за внезапната смърт на цесекаря Марто След като получил лекарска помощ, Мартин се върнал на терена, но след нова криза издъхнал напът за болницата
18 пъти по-богат от крал Чарлз Това е най-големият милиардер в Африка Свали 30 кг Риалити звездата от последния сезон на „Биг брадър“ Веси Маринова свалила 30 килограма след излизането си от къщата
Вашата пералня може да суши дрехи! Всяка има тази практична функция, но трябва да знаете този трик Ако използвате традиционния метод за сушене на дрехи, има няколко правила, които могат да ускорят процеса 9-годишно момче и 4 жени са жертвите на атаката на коледен базар в Германия В Магдебург днес е ден на траур