Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бих дала медал на човека, който е измислил тази рецепта! Страхотен вкус! Страхотни кюфтета!

Ключови думи: рецепта, кюфтета, картофи, чушка

Тази рецепта е перфектният избор за тези, които искат да приготвят нещо вкусно и бързо. Тези малки, меки и вкусни зеленчукови кюфтета, приготвени без мая, ще бъдат готови за сервиране само за пет минути. Те са идеални за закуска или бърза закуска през деня. Ако търсите лесна рецепта, която да не попива мазнина и да впечатли всички с вкуса си, тази е за вас.

Необходими съставки:

1 червена чушка
6 стръка пресен лук
1 щипка магданоз
2 моркова
2 яйца
1 чаена чаша кисело мляко (140 гр)
1 чаена чаша прясно мляко (100 мл)
1 малка купа сирене рикота (80 гр)
3,5 чаени чаши брашно (420 гр)
1 пакет бакпулвер (10 гр)
1 чаена лъжичка сол (8 гр)
Растително масло за пържене
Начин на приготвяне:

Започнете с нарязването на червената чушка, пресния лук и магданоза на ситно. Настържете морковите. В голяма купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и прясното мляко, след което добавете сиренето рикота и разбъркайте добре. Постепенно добавете брашното, бакпулвера и солта, като смесвате съставките с лъжица, докато получите гладко тесто.

След като тестото достигне необходимата консистенция, добавете нарязаните зеленчуци и започнете да месите тестото на ръка, докато всички съставки се смесят равномерно. Тестото трябва да бъде меко и леко лепкаво. Оформете малки зеленчукови кюфтета от тестото, като използвате малко растително масло върху ръцете си, за да предотвратите залепването.

Загрейте голямо количество растително масло в дълбок тиган. Когато маслото е добре загрято, внимателно поставете зеленчуковите кюфтета в тигана и пържете на среден огън. За да бъдат добре изпържени отвътре, следвайте техниката на готвене на среден огън, докато се изпекат равномерно. Когато зеленчуковите кюфтета придобият златист цвят, те са готови.

Извадете ги от тигана и ги поставете върху хартиени кърпи, за да отстраните излишната мазнина. Тези вкусни зеленчукови кюфтета са готови за сервиране и ще впечатлят всички с лекия си вкус и текстура.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сянката на коронавируса изплува в "Стани богат" Леко стряскащ въпрос предвид ситуацията в България ЛГБТ ще си веят знамената само в ЕС? Тръмп с нов ритник в задника на Европа Най-известната треньорка в Русия във възторг от 47-мия президент на САЩ заради решението му да бие шута на трансджендърите от спорта
Отиде на гости и веднага извади... Аръков е ексцентричен човек Махат тирето От ЦСКА с любопитно обръщение
Те не могат да пият Алкохол Земетресение в съседна страна Трус люшна румънци
Отиде си твърде млад Леджър остава легенда на киното Коментира визията на Мелания Тръмп Илиана Раева със суперлативи
Професор го "уби" Тим Коулсън с тежки думи за Неси ЕС се превърна в генератор на свръхбюрокрация и регулации за бизнеса АОБР представи приоритетите си за 2025 година
Ще закрият ли Комисията за досиетата? Няма ДС, а 10 млн. лева потъват в нищото Председател на АБВ от коалиция „БСП-Обединена левица“ Румен Петков настоява да се махне и КПКОНПИ, но не само защото се използвала като бухлака Правителственият "Еърбъс" лети за Оман да прибере освободените моряци Сред заложниците бяха капитан Любомир Чанев и старши помощникът му Данаил Веселинов