Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бих дала медал на човека, който е измислил тази рецепта! Страхотен вкус! Страхотни кюфтета!

Ключови думи: рецепта, кюфтета, картофи, чушка

Тази рецепта е перфектният избор за тези, които искат да приготвят нещо вкусно и бързо. Тези малки, меки и вкусни зеленчукови кюфтета, приготвени без мая, ще бъдат готови за сервиране само за пет минути. Те са идеални за закуска или бърза закуска през деня. Ако търсите лесна рецепта, която да не попива мазнина и да впечатли всички с вкуса си, тази е за вас.

Необходими съставки:

1 червена чушка
6 стръка пресен лук
1 щипка магданоз
2 моркова
2 яйца
1 чаена чаша кисело мляко (140 гр)
1 чаена чаша прясно мляко (100 мл)
1 малка купа сирене рикота (80 гр)
3,5 чаени чаши брашно (420 гр)
1 пакет бакпулвер (10 гр)
1 чаена лъжичка сол (8 гр)
Растително масло за пържене
Начин на приготвяне:

Започнете с нарязването на червената чушка, пресния лук и магданоза на ситно. Настържете морковите. В голяма купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и прясното мляко, след което добавете сиренето рикота и разбъркайте добре. Постепенно добавете брашното, бакпулвера и солта, като смесвате съставките с лъжица, докато получите гладко тесто.

След като тестото достигне необходимата консистенция, добавете нарязаните зеленчуци и започнете да месите тестото на ръка, докато всички съставки се смесят равномерно. Тестото трябва да бъде меко и леко лепкаво. Оформете малки зеленчукови кюфтета от тестото, като използвате малко растително масло върху ръцете си, за да предотвратите залепването.

Загрейте голямо количество растително масло в дълбок тиган. Когато маслото е добре загрято, внимателно поставете зеленчуковите кюфтета в тигана и пържете на среден огън. За да бъдат добре изпържени отвътре, следвайте техниката на готвене на среден огън, докато се изпекат равномерно. Когато зеленчуковите кюфтета придобият златист цвят, те са готови.

Извадете ги от тигана и ги поставете върху хартиени кърпи, за да отстраните излишната мазнина. Тези вкусни зеленчукови кюфтета са готови за сервиране и ще впечатлят всички с лекия си вкус и текстура.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Струва 170 бона Някои котета са само за богаташи Сложи край на любовна приказка 27-годишната Синди е сама
Не отиде на погребението на бившата си жена Дейвид Хаселхоф може би не се разбира с близки на Памела Бах Разплака се, защото... Трябваше да снима неприятна за нея сцена
Направи скандално признание Чаровна дама си има приятели с екстри  Медведев се подигра със Зеленски и Фон дер Лайен Твърди, че европейските елити "избират смъртта"
PR експерт: Тандемът Борисов-Пеевски ще реши колко дълго да ни управлява кабинета „Желязков” Трябва да изминем пътя към еврозоната, за да затворим тази врата към големия съветски брат, който ни чака оттатък Черно море, каза Диана Дамянова Твърди, че е била опипвана от... Полицайка
Прави сензационен ход? Роналдо се завръща в Реал? Неочаквано високи температури в... Англия
Почина млад футболист Трагедия до България Неприятна случка с Гришо Димитров е любимец на много фенове по света, но има и недоброжелатели