Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Баба ми слага брашното във фризера, защото ...

Ключови думи: брашно, фризер, баба, трикове, домакинство

Замисляли ли сте се защо е полезно да замразите брашното? На пръв поглед тази идея може да изглежда напълно ненужна, но всъщност е точно обратното. Открийте защо и кои видове брашно си струва да бъдат замразени.

Фризерът е много практично и почти незаменимо устройство в кухнята. Докато хладилникът удължава свежестта на продуктите с няколко дни, фризерът може да я удължи до няколко месеца.

Защо да замразяваме брашно?
Замисляли ли сте се защо бихте искали да сложите брашно във фризера? В крайна сметка това не е месо или плодове, които бързо се развалят. Брашното можем да държим в кухненския шкаф дълго време, без да се притесняваме, че ще се развали. Но дали наистина е така?

Не съвсем. Брашното може да се развали, дори и да има дълъг срок на годност. Това може да се случи поради влагата във въздуха или вредители, които могат да се развият в пакета с брашно.

За да предотвратите това, просто го замразете. Това е чудесен метод, особено ако имате големи запаси от брашно и не можете да го изразходвате за кратко време.

Как да замразим брашно?
Достатъчно е да го прехвърлите от оригиналната опаковка в херметически затворен съд. Въпросът за плътността на затварянето е изключително важен – важно е да не допускаме влага вътре. Трябва също така да се уверите, че съдът е добре напълнен с брашно, защото колкото по-малко въздух има в него, толкова по-дълго ще се запази свежестта и качеството на брашното.

Определено си отбележете деня, в който поставяте брашното във фризера. Напомняме, че замразяването удължава срока на годност, но не предотвратява развалянето на продуктите напълно. Още нещо важно – поставете съдовете с брашно далеч от продукти с интензивен мирис като риба или лук. Въпреки че нищо не би трябвало да проникне в добре затворения съд, е по-добре да сме предпазливи.

Никога не замразявайте брашното в оригиналната му опаковка, т.е. хартиеното пакетче – хартията попива влагата и такова брашно няма да бъде годно за употреба.

Какви са предимствата на замразяването на брашното?
Замразяването на брашното, макар и не абсолютно необходимо, е практичен начин да удължите срока му на годност. Това е особено важно за ечемичено, ръжено и пълнозърнесто брашно, които при съхранение в шкаф имат сравнително кратък срок на годност. Те издържат само 1-2 месеца, но във фризера могат да се съхраняват 4 месеца до половин година.

Финото пшенично брашно може да се замрази най-дълго – до две години!

Друго предимство е защитата от вредители. В кухнята често се развиват хранителни молци, които намираме освен в брашното и в други хранителни продукти. Присъствието им се познава по характерните паяжини, в които се заплита брашното, както и по ларвите и молците, които се появяват в шкафовете или по тавана на кухнята.

Замразяването на брашното не изисква много усилия и, както виждате, е много практично.


 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Маскирани ограбиха трудноподвижен дядо, нападнали го докато спи За да спрат да го бият, 71-годишният Светослав дал 1400 лева, които събирал за лечение Маскирани ограбиха трудноподвижен дядо, нападнали го докато спи За да спрат да го бият, 71-годишният Светослав дал 1400 лева, които събирал за лечение
Храм в Поморие набира средства за реставрация на икони Вече е започнал и процеса по отстраняването на деструктирали лакови покрития Трима непълнолетни задържани за нападението над мъж в столичен мол Раненият от хулиганите е служител на търговския център
Без паника! Зимата смалява пенисите с 50% Просто влезте в топла стая или си вземете хубава топла вана и ще се оправите, посочват експерти 6 начина да разберете дали връзката ви с любимия е реална или е просто илюзия Това вълшебно чувство „любов от пръв поглед“ може да не е толкова истинско
4 зодии, които обичат да симулират щастие Ето кои са те  Най-вкусната и мека домашна питка с мак и сусам Вижте рецептата
Храните, които борят стреса, напрежението и безпокойството Тези храни и напитки ни помагат да се отървем от негативните емоции и да си дадем поне малко спокойствие Тийнейджъри нападнаха продавач е столичен мол 16-годишните хулигани избягали, извикаха полиция и линейка в търговския център
Йордан Цонев: Санитарният кордон не ни притеснява Ние не сме участвали в нито една коалиционна конфигурация, когато Бойко Борисов е бил премиер, заяви още той Ще донесе ли новата седмица затопляне на времето Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана облачност