Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Цял живот ще съм благодарна на една приятелка рускиня, която ме научи на тази торта

Ключови думи: торта, рускиня, рецепта за торта

Тази торта ми е от любимите - лесна, бърза и убийствено вкусна. Имам рецептата от една приятелка рускиня, която от 10 години живее в България. Тя ме научи и на други техни вкусотии, но тази торта ми остава любима. Откакто я знам, други сладкиши вкъщи не правя. 

Необходими съставки:
За блатовете:
Брашно – 600 грама
Кондензирано мляко – 1 консерва
Яйце – 1 брой
Сода или бакпулвер – 1 чаена лъжичка

За крема:
Прясно мляко – 750 мл
Краве масло – 200 грама
Захар – 300 грама
Яйца – 2 броя
Брашно – 5 чаени лъжички
Ванилова захар – 12 грама
Орехи – Половин чаша.

Начин на приготвяне:
В купа изсипете кондензираното мляко, добавете яйцето, пресятото брашно и бакпулвера.

Замесете еластично тесто, което да не се лепи по ръцете ви. Разделете тестото на 8 равни части.

Всяка част от тестото разточете в кръг с диаметър около 26-27 см. Печете блатовете върху сух тиган от двете страни до златисто кафяво. Блатовете се запържват много бързо. Готовите блатове се охлаждат, като се заравняват краищата им и се отстраняват ръбовете. С излишъците ще поръсете тортата за украса.

Подготовка на крема : В тенджера изсипете млякото, добавете яйцата, захарта, ваниловата захар и брашното. Разбъркайте всичко и сложете на силен котлон. Оставете крема да заври при непрекъснато разбъркване, а след това оставете и да къкри, докато се сгъсти (около 5 минути), след това отстранете от огъня.

В горещия крем добавете омекналото масло и разбъркайте добре или разбийте с миксер на ниска скорост.

Върху плоска чиния или подложка за торта, намажете добре с топъл крем и покрийте с блат. Така подредете цялата торта.

Отделените краища смесете с нарязани орехи. Накрая намажете с крем от всички страни тортата и след това я поръсете с ореховите трохи.

Поставете тортата в хладилник за една нощ.

7
Коментара по темата
7.
Мариана
22.08.2024 14:12:37
Внимавайте с думите,, Убийствено вкусна,,!!!
6.
А
21.08.2024 21:34:53
Ако беше рецептата от украинка щях да й имам доверие повече
5.
барабонка
21.08.2024 08:36:28
казва се торт наполеон и беше популярен в ссср когато нямаше много разнообразни продукти
4.
Хахаха
21.08.2024 05:53:27
Предния път беше леля Стефка, сега приятелка рускиня. А вземете се разберете накрая, а?
3.
Бачо Киро
20.08.2024 23:47:11
Що си и благодарна, да не хвана диабет?
2.
рускинята
20.08.2024 23:36:51
да отваряш консерви научи ли те?
1.
Abc
20.08.2024 22:33:29
Палачинкова торта
  Добави Коментар
Тъжна вест във футбола Почина национал на Габон Направи обръщение към българското общество Рамазанов иска да носи още спортна слава на България, той е един от тримата ни настоящи олимпийски шампиони
Сръбският парламент избра ново правителство Депутатите взеха решение да гласуват поименно Сподели, че никога няма да... Лилиън е порн* модел
Лекар е обвинен за смъртта на 15 пациенти В Берлин Нафтата подписа с... Диагонал от чужбина се присъединява към "Нефтохимик"
Пускат нападателя на Дебора под парична гаранция Пловдивският районен съд промени постоянната мярка за неотклонение на подсъдимия Невероятен скандал в България В борбата
86-годишен крие боен пистолет и граната Мъжът нахлу в офис и се закани на персонала с убийство "Бомба" в имението с розите Ергените хванаха бас, който не изглежда от най-джентълменските
Направи разтърсващо признание Бил е жертва на тормоз като дете Британският върховен съд най-после разумно: Трансджендър жените да не се третират като жени Петимата съдии по делото взеха единодушно решение