Млечна рибена чорба - опитайте и няма да спрете да я правите
Необходими продукти:
- бяла риба по избор - 300 г;
- лук - 1 глава;
- магданоз - 1 корен;
- зеленчуци за супа - целина, пащърнак, морков и т.н.;
- масло - 1 с.л.;
- доматен сос - 1 к.л.;
- прясно мляко - 1 ч.ч.;
- нарязан магданоз - 1 с.л.;
- брашно - 1 с.л.;
- оцет;
- сол.
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на парчета и ги слагаме заедно с рибата да се варят в подсолена вода. Варят се на тих огън до увирането на рибата.
Когато е готова, я изваждаме и я слагаме в супник, а бульона го прецеждаме. Размиваме маслото с доматената салца.
Прибавяме брашното и внимателно го размиваме с прясното мляко. Наливаме го при рибния бульон и варим 10 минути на тих огън.
Преди да свалим рибената супа от котлона поръсваме със ситно нарязан магданоз и прибавяме малко оцет.
Заливаме рибените парчета в супника и поднасяме гореща, пише edin.bg.
3
Коментара по темата
3.
от 2
14.08.2024 16:54:31
А, забравих. Същото се отнася и до поне половината "полезни съвети"! Страшно полезни са, в случай че искате да прецакате техника за стотици и хиляди!
2.
От малка знам,
14.08.2024 16:49:03
че мляко и риба НЕ се смесват! Рецептите в досадната готварска книга тук, с най-различни от тъпи по-тъпи махленски заглавия, са не само непълни, неясни, неграмотни, повечето глупави, но дори и ОПАСНИ, като в този случай!
1.
Хахахах
14.08.2024 15:34:16
Тоя, дето е писал рецептата си няма хал хабер от готвене!
Мастер шефе! Ако сложиш едновременно рибата и зеленчуците, докато се сварят зеленчуците рибата ще стане на каша!!!
Мастер шефе! Ако сложиш едновременно рибата и зеленчуците, докато се сварят зеленчуците рибата ще стане на каша!!!