Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Италианката Дебора ми даде рецепта за най-вкусния кадифен сладкиш, прави се бързо и лесно

Ключови думи: кадифен сладкиш, рецепта, флагман

Този сладкиш идва при нас от италианката Дебора, която обожава да меси и приготвя най-различни вкусотии от тесто. Това, което отличава нейните сладкиши от останалите, е простото им приготвяне, което носи много екзотика.

Дебора знае как да комбинира съставките по най-креативния начин и да получи фантастичен резултат. Обикновено приготвя този италиански ябълков сладкиш , когато не е в добро настроение и когато има нужда от нещо, което да стопли сърцето й.

Както казва тя, докато се пече тази ябълкова торта , къщата ухае много приятно и атмосферата веднага се подобрява. Тортата се получава невероятно мека като блат, а вкусът е феноменален. Всичко, което трябва да направите, е да смесите всички съставки и да изпечете. Ето какво ви трябва за уникалния кадифен ябълков сладкиш


Продукти (форма за  кекс с диаметър 26 см, мери се в малка чаша от 125 мл):
3  яйца
1 чаша гъсто кисело мляко (125 мл)
1/2 чаша захар
1,5 чаша прясно мляко
1 чаша олио
4-5 чаши брашно
1,5 пакетчета бакпулвер
1 портокал
1 ябълка
малко стафиди (1-2 шепи)
Всички съставки трябва да са със стайна температура.
Начин на Приготвяне: 
В дълбока купа разбийте три  яйца, малка кофичка гъсто кисело мляко от 125 мл (използвайте същата кофичка за измерване на останалите съставки), 1,5 чаши захар, 1/2 чаша прясно мляко и 1 чаша олио. Смесете всички съставки с телена бъркалка, докато се смесят добре. Имайте предвид, че всички съставки трябва да са на стайна температура.

След това постепенно добавете брашното към смесените течни съставки, чаша по чаша. Преди всяко добавяне на нова чаша брашно разбърквайте добре, а след 4-тата чаша преценявайте плътността, може да не се наложи добавянето на още една пълна чаша брашно. Използвах 4,5 чаши.

Тестото трябва да добие плътност като тесто за  кекс. Добавете ситно настъргана портокалова кора, разбъркайте и накрая добавете бакпулвера (не го добавяйте заедно с брашното, защото може да загуби качествата си при бъркането и тортата няма да е толкова медена).

Стафидите се потапят в портокаловия сок и се оставят за 5-10 минути да се рехидратират и набъбнат, а ябълката се обелва и нарязва на тънки филийки. Поръсете ги с малко ванилова захар и подправки на вкус. Добавете прецедените стафиди към тестото и разбъркайте.

Намажете добре формата за кулоф с масло и я поръсете с брашно (отърсете излишното), след което изсипете сместа, като я разпределите равномерно. Отгоре набодете резенчетата ябълка, след което поръсете още малко стафиди и смес от захар и канела (по желание).

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35-40 минути.

Извадете изпечения сладкиш от фурната, оставете го да се охлади малко, след което го извадете от формата. Докато сладкишът е горещ, намажете отгоре с тънък слой сладко.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Жената, която носи лекота и усмивка в ежедневието на своя партньор, е истински дар за него Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво
Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Опитният капитан Галин Димов е наказан с два мача след домакинската загуба от Саяна Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? До края на септември три зодии ще намерят своята правилна рецепта за успех и ще се върнат на бял кон. Открийте кои са тези зодии и какво могат да очакват в последните дни на месеца.
След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите Пакети чипсове, които са били годни за консумация до края на юли, са пуснати на промоционална цена До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни
Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Едва години по-късно изработването на дрехи и модата завладяват до такава степен живота й че тя се превръща в дизайнер от световна величина. В центъра на нейните дрехи е дантелата Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния
Повишиха ги посмъртно Майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин са повишени посмъртно във военно звание Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей
Почва най-хитовото предаване, което ще разбие тв ефира тази есен Веселин Маринов ще открие шоуто  Дядо за пример "Дядо пее най-добре! У дома часовник трака.... за всяко наспало се дете!"