Забравете за всички други рецепти! Това е най-бързият и интересен начин да приготвяте баницата на баниците!
Хрупкава баница със сирене на рулца. Има много начини да подредите баницата с готови кори. Днес ви предлагаме още един, който е толкова прост, бърз и интересен, че оттук нататък това ще е единственият начин, по който ще приготвяте любимата си баница! Предлагаме ви рецептата за Баница на баниците:
500 г готови кори за баница
500 г краве сирене
4 яйца
50 мл олио
100 мл кисело мляко
100 мл газирана вода
половин пакетче бакпулвер (6 г)
Начин на приготвяне:
Броят на рулцата зависи от броя на корите във вашата опаковка.
В по-дълбока купа счупете четири яйца и ги разбийте с бъркалка. След това добавете половин килограм нарязано краве сирене, 50 мл олио, 100 мл кисело мляко, 100 г газирана вода и половин пакетче бакпулвер (6 г).
Смесете добре съставките, за да получите гладка смес. След това отворете корите и ги пребройте, след което ги разделете на купчинки от по 4 кори за едно руло. Отворете едната кора и разпределете равномерно няколко лъжици от приготвената плънка.
След това вземете още една кора и я намачкайте между ръцете си, за да получите нещо като топка – като цъфнала роза. Наистина не е нужно да се притеснявате за формата на “топката” от кората, просто трябва да е “рехава”. Поставете го върху единия ъгъл на пълнената кора.
Вземете друга кора и я прегънете по същия начин, след което я поставете до първата “топка” от намачканата кора. Продължете процедурата с третата кора, за да покриете целия ред от кората в основата, все едно подреждате плънка за руло. Разпределете по малко от сместа равномерно върху всяко от “топчетата”.
След това внимателно започнете да навивате всички кори заедно на голямо дебело руло. Сложете готовото руло в предварително намазана с олио, мас или масло тава на фурната (който иска може да покрие с хартия за печене). Продължете процедурата с останалите кори, докато напълните формата.
Намажете отгоре с останалия пълнеж. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час или до хубаво зачервяване. Когато се изпече, извадете баницата и след няколко минути можете да я сервирате.
Добави Коментар