Никой не вярва, че тази торта Милка е домашна, обрах всички овации с рецептата
Преди няколко години треската от ядки и карамел започна във всички краища на страната . Всяка сладкарница се опита да направи торта Snickers по свой собствен начин , а някои домакини дори успяха да зарадват роднините си с нея.
Но модата на десертите отмина. Днешните любители на домашните сладкиши са завладени от съвсем различен деликатес. Това е невероятно нежен, умерено сладък и ароматен бисквитен десерт “Милка” . Можете да го приготвите на няколко етапа. И ние ще се радваме да ви помогнем в това!
Необходими продукти
яйце 4 бр
захар 9 с. л.
Пудра захар 100 гр
Пшенично брашно 4 супени лъжици
Бакпулвер 1 ч.л
какао на прах 3 чл. л.
Вода 4 ч.л
Мляко 715 мл
Нишесте 70 гр
Масло 270 гр
Млечен шоколад 140 гр
бял шоколад 70 гр
Начин на приготвяне
Преди всичко пригответе блата. Разбийте яйцата с 4 с.л. захар до пухкавост. Смесете брашното с какаото и бакпулвера. След това добавете гореща вода към сместа, разбъркайте всичко отново.
Пресейте тази маса в яйчена пяна, разбъркайте всичко с лъжица. Покрийте две еднакви разглобяеми кръгли форми с пергамент. Изсипете същото количество тесто в тях.
Диаметърът на всяка торта трябва да е около 20 см. Печете ги на свой ред за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това извадете сладките, оставете ги във формите за 10 минути.
След това внимателно извадете основите от формите, отстранете пергамента от тях. Оставете блатовете да изстинат напълно. Междувременно пригответе крема.
Смесете 100 мл мляко с 2,5 с.л. захар и нишесте. Смесете останалото мляко в тенджера с кубчета бял шоколад, загрейте сместа на котлона, като бъркате.
След това намалете котлона, изсипете мляко с нишесте в тенджера. Загрейте, като бъркате, докато сместа се сгъсти. Когато достигне консистенцията на пудинг, отстранете сместа от котлона и оставете настрана.
Междувременно разбийте с миксер 170 г масло на стайна температура с пудра захар. В процеса към тях постепенно добавете пудинг. Разбъркайте, докато се образува хомогенна маса.
Сега нека направим фъдж. В метална купа смесете млечния шоколад с 3 с.л. мляко, 2,5 супени лъжици захар и 100 г масло. Поставете купата на водна баня.
Първо, разтопете шоколада, докато се образува хомогенна маса. След това охладете сместа, оставяйки я течна. Сега всичко е готово за събиране на тортата
Поставете една от тортите в разглобяема форма, намажете я с половината крем и охладете в хладилник. Кремът трябва леко да се втвърди. След това изсипете половината от шоколадовия крем.
Покрийте плънката с втората торта, покрийте я с останалия крем. Сметаната от своя страна изсипете останалата част от фондана. Поставете тортата в хладилник за поне 3 часа.
Препоръчваме да извадите тортата от формата непосредствено преди сервиране. Така формата на десерта ще продължи по-дълго. Нарежете лакомството на парчета с нож, потопен в топла вода. Най -деликатната домашна торта Милка ще се хареса както на деца, така и на възрастни. Наслади се!
Добави Коментар