Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази лятна торта с плодове е толкова мека и сочна, че изчезва за секунди

Ключови думи: торта с плодове, лятна торта, лека торта, флагман, рецепта

Няма по-вкусен десерт през лятото от една лека плодова торта, пропита с нежен крем и украсена със свежи плодове – толкова е красива и същевременно вкусна и сочна, че няма как човек да откаже парченце! А ние имаме за вас перфектната рецепта за лека лятна торта с плодове, която ще ви освежи, ще ви достави небивала наслада на всички сетива и ще ви накара да се влюбите в нежния й вкус! Ако се задава някой важен летен празник в семейството, непременно я пригответе – всички ще са очаровани! Ето необходимите продукти:

Тесто:

6 яйца
180 г кристална  захар (3/4 чаша + 2 супени лъжици)
8 г ванилова захар (2 чаени лъжички)
Шипка сол
260 г брашно (1,5 чаши + 1 супена лъжица)
1 ч.л. бакпулвер
лимонова кора

За крема:

600 г крема сирене (2,5 чаши)
300 г сметана за разбиване
80 г пудра захар (3/4 чаша)
250 г маскарпоне (1 чаша + 1 супена лъжица)
400 г ягоди (2,5 чаши)
200 г малини
300 г череши от консерва
200 г мандарини от консерва
300 г консервирани праскови

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата в дълбока купа.

Поръсете със захар и ванилова захар.
Посолява се и се разбива с миксер. Брашното и бакпулверът се пресяват на части и се разбъркват внимателно. Лимоновата кора се настъргва на ситно и се разбърква.

Изсипете тестото в покрита с хартия за печене форма (28 х 18 см).

Разбъркайте тестото с шишче, за да няма въздушни балончета, и го сложете в предварително загрятата фурна.

Пече се 30 минути на 180°C. Изчакайте блата да изстине и извадете от формата.

Разделете блата хоризонтално на две части, като от едната част отрежете една трета и я оставете настрана, а останалата част нарежете на кубчета.

Нарежете прасковите на по-малки парченца.

Изсипете сметаната в купа и добавете пудрата  захар. Добавете крема сиренето и маскарпонето.

Всичко се разбива с миксер до пухкава смес. Намажете с крема блата във формата и подредете плодовете.

Добавя се нарязания на кубчета блат и се намазва с втори пласт крем.

Повторете целия процес. Покрийте десерта отгоре с фолио и го приберете в хладилника за 4 часа.

След като се извади от хладилника, се намазват страните на десерта с крем.

Заделената част от блата се смила в блендер на трохи и с тях се поръсва готовата торта отстрани и отгоре.

Поднесете тортата охладена.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тази вкусна и пикантна салата ще Ви засити за дълго и ще ускори метаболизма ви Ето как да я приготвите Кмет си спретва пътуване за 11 000 лева на Халкидики Наема приближени фирми и назначава свои хора без конкурс и ценз
Откриха прострелян в главата граничар Извършва се разследване по случая Падна в казана с... Остават съмнения, че в детската градина в Червен бряг са намерили тайната рецепта на вълшебника Панорамикс
Цените на зеленчуците по борсите отново тръгват нагоре Леко повишение в цената и на сиренето Любим гръцки деликатес е на изчезване, съседите ни бият тревога Според научно проучване затоплянията водят до промени в цялата флора и фауна в Егейско и Йонийско море в Гърция
Всичките й приятелки я подкрепят Ти си приятел, за когото си заслужава да умреш!, са силните думи по адрес на Беба от "Биг брадър" Изкуствен интелект смени Гери Стоянова: Кой ще ни казва вече накъде да завием Потребители на GPS побързаха да се оплачат от промените и сигнализираха за грешки
Пригответе най-вкусния шаран плакия по тази рецепта Добър апетит Ивонне си сменила пола в Дания Блондинката няма мъжки полов орган, а дамски
Един от тези актьори ли ще е?! Ралица Паскалева избира новия водещ на "Игри на волята" Откриха злато за 83 млрд. долара Maщaбът нa злaтнoтo нaxoдищe Baнгy e oгpoмeн