Мързелив ябълков пай за мен и моите приятели
Необходими продукти:
150 грама брашно
60 мл олио
2 ябълки
1 яйце
150 мл мляко
60 грама захар
7 грама ванилия
8 грама бакпулвер
1 с.л. оцет
щипка сол
масло за намазване на тавата.
Приготвяне:
Намажете дъното и стените на тиган с незалепващо покритие с масло, поръсете със захар и я разпределете равномерно по цялата повърхност на тигана.
Измийте ябълките, отстранете сърцевината, нарежете на кръгчета и поставете в тигана. В отделна купа смесете яйцето със сол, ванилия и обикновена захар. Разбийте всичко до хомогенност, добавете млякото и разбъркайте всичко старателно.
Добавете олио към получената маса и разбъркайте всичко. Без да спирате да бъркате постепенно добавете брашното, бакпулвера и оцета. Бързо замесете тестото и го изсипете върху ябълките.
Покрийте тигана с капак, поставете на слаб огън и запържете за 10 минути от двете страни.
Добави Коментар