Кюфтета на фурна: вкусни, сочни, без излишна мазнина, от години ги приготвям по този начин
Днес, наша читателка ни изпрати тази вкусна рецепта за кюфтета на фурна и я споделяме с вас.
„С телешка и свинска кайма приготвям кюфтета, които са истински деликатес. Отнема ми само няколко минути, за да ги приготвя, а резултатът е наистина вкусен. Накрая просто трябва да ги изпека във фурната.
Необходими са ви тези съставки:
150 г стар хляб
50 г краве масло
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка черен пипер
1 яйце
150 г мляко
1 кг телешка и свинска кайма
2 глави лук
1 супена лъжица горчица
60 г магданоз
1 чаена лъжичка сол
Аз също използвам растително масло върху листа за печене и кюфтетата преди печене.
Ето как да ги приготвите:
Накиснете хляба в млякото и оставете да престои, докато хлябът поеме течността. Нарежете лука и чесъна на ситно. Загрейте тигана и добавете маслото, след което задушете лука и чесъна за около 5 минути, докато омекнат.
В голяма купа смесете телешката и свинската кайма. Добавете накиснатия хляб, задушения лук и чесън, горчицата, черния пипер, магданоза и яйцето. Подправете със сол и разбъркайте добре, докато всички съставки се смесят равномерно.
С намокрени ръце оформете кюфтетата от сместа и ги подредете върху тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кюфтетата с растително олио и печете в предварително загрята фурна за около 30 минути, докато станат златисти и добре изпечени.
След като кюфтетата са готови, ги извадете от фурната и ги оставете да се охладят леко преди сервиране.
Тази рецепта за кюфтета на фурна от свинско и телешко месо е лесна и бърза за приготвяне, като същевременно предлага невероятен вкус. Опитайте я и се насладете на вкусните и сочни кюфтета, които ще станат хит на вашата трапеза!“