Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приятелка от детството ми сподели рецептата за най-вкусия ябълков десерт, с малко продукти излизат 6 порции

Ключови думи: десерт с ябълки, флагман

Днес ви представям рецепта за десерт, която ми издаде приятелка от детството. Трябват ви килограм ябълки, малко продукти и става божествен сладкиш.

Продукти за 6 порции
За  тестото:
200 грама – масло
4 броя –  яйца
160 грама – брашно
10 грама – ванилия
2 чаени лъжици – бакпулвер
20 грама – пудра  захар

За пълнежа:
1 килограм – ябълки
100 грама – захар
лимонов сок
Начин на приготвяне:
За начало вземете яйцата и отделете белтъците от жълтъците и ги сложете на студено в хладилника. В отделна купа, трябва да пасирате маслото и жълтъците до получаване на хомогенна смес.

Прибавете ванилията, брашното и бакпулвера и веднага замесете тестото. Когато направите тестото е необходимо да го разделите на 2 части – малка и голяма.

Вземете по-малката част и я увийте добре във фолио, пъхнете в камерата. Следващото нещо, което, трябва да направите е да приготвите пълнежа.

За целта измийте добре и обелете ябълките и бавно настържете пулпата на ренде с големи отвори. Сложете ги в подходящ тиган, добавете лимонения сок и захарта, след което оставете да къкри на среден огън за период от 15 минути.

Когато време мине оставете да изстине. С помощта на миксер разбийте белтъците със захарта до получаване на твърда пяна. Бавно и старателно разпределете по-голямата част от тестото върху дъното и стените на съда за печене.

Върху него поставете ябълковата плънка, отгоре трябва да настържете с ренде с големи отвори половина от замръзналото тесто. Веднага след това е нужно да разпределите равномерно белтъчената смес.

Останалата част от замръзеното тесто се настъргва. За период от около 45 минути пъхнете сладкиша във фурната на температура от 180 градуса. Когато стане готово можете да поръсите с пудрата захар.

Да Ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ще дърпа ушите на охраната си? Куриозна случка с Дуа Липа Скандалът с него продължава Коцето е обект на критики 
Сянката на коронавируса изплува в "Стани богат" Леко стряскащ въпрос предвид ситуацията в България ЛГБТ ще си веят знамената само в ЕС? Тръмп с нов ритник в задника на Европа Най-известната треньорка в Русия във възторг от 47-мия президент на САЩ заради решението му да бие шута на трансджендърите от спорта
Отиде на гости и веднага извади... Аръков е ексцентричен човек Махат тирето От ЦСКА с любопитно обръщение
Те не могат да пият Алкохол Земетресение в съседна страна Трус люшна румънци
Отиде си твърде млад Леджър остава легенда на киното Коментира визията на Мелания Тръмп Илиана Раева със суперлативи
Професор го "уби" Тим Коулсън с тежки думи за Неси ЕС се превърна в генератор на свръхбюрокрация и регулации за бизнеса АОБР представи приоритетите си за 2025 година