Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приятелка от детството ми сподели рецептата за най-вкусия ябълков десерт, с малко продукти излизат 6 порции

Ключови думи: десерт с ябълки, флагман

Днес ви представям рецепта за десерт, която ми издаде приятелка от детството. Трябват ви килограм ябълки, малко продукти и става божествен сладкиш.

Продукти за 6 порции
За  тестото:
200 грама – масло
4 броя –  яйца
160 грама – брашно
10 грама – ванилия
2 чаени лъжици – бакпулвер
20 грама – пудра  захар

За пълнежа:
1 килограм – ябълки
100 грама – захар
лимонов сок
Начин на приготвяне:
За начало вземете яйцата и отделете белтъците от жълтъците и ги сложете на студено в хладилника. В отделна купа, трябва да пасирате маслото и жълтъците до получаване на хомогенна смес.

Прибавете ванилията, брашното и бакпулвера и веднага замесете тестото. Когато направите тестото е необходимо да го разделите на 2 части – малка и голяма.

Вземете по-малката част и я увийте добре във фолио, пъхнете в камерата. Следващото нещо, което, трябва да направите е да приготвите пълнежа.

За целта измийте добре и обелете ябълките и бавно настържете пулпата на ренде с големи отвори. Сложете ги в подходящ тиган, добавете лимонения сок и захарта, след което оставете да къкри на среден огън за период от 15 минути.

Когато време мине оставете да изстине. С помощта на миксер разбийте белтъците със захарта до получаване на твърда пяна. Бавно и старателно разпределете по-голямата част от тестото върху дъното и стените на съда за печене.

Върху него поставете ябълковата плънка, отгоре трябва да настържете с ренде с големи отвори половина от замръзналото тесто. Веднага след това е нужно да разпределите равномерно белтъчената смес.

Останалата част от замръзеното тесто се настъргва. За период от около 45 минути пъхнете сладкиша във фурната на температура от 180 градуса. Когато стане готово можете да поръсите с пудрата захар.

Да Ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
За дамите: Как да разберем, че мъжът срещу нас иска SEX? Докосването е най-важният знак 5 важни практики за щастлив брак всеки ден С малки ежедневни жестове можете да направите брака по-здрав и хармоничен
Учениците от 9 клас ще имат изпит по природни науки през октомври Това няма да е външно оценяване Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа
Заедно към мечтаното бебе в Царево Кметът на Община Царево Марин Киров оказва пълна подкрепа и съдействие на инициативата Важно за родители: Предлагат промени и глоби в данъчните облекчения за деца При първо нарушения глобата ще бъде от 5000 до 15000 лв., а при повторно - от 10000 до 30000 лв. 
Ще има ли промяна в цените на винетките догодина Служебният министър на регионалното развитие и Виолета Коритарова - Касабова с успокоение за шофьорите Лейди Гага най-накрая коментира слуховете, че е хермафродит Преди повече от десет години се появиха слуховете, че поп звездата има мъжки и женски полови органи, които тя така и не отрече
Учени посочиха храните, които намаляват риска от деменция Тези храни са богати на антиоксиданти, имат противовъзпалителни и противоракови свойства 6 летища не стигат на Лондон Властите в Лондон наблюдават сравнителен скок на пътниците след пандемията и очакват да се счупи рекорда от 2019 г.
Скрита картина на Моне отива на търг за 35 млн. долара Шедьовърът е една от осемте творби от серията "Водни лилии" Купи си „Майбах“ за 400 бона от Миро Дзвера Певецът сам се похвали за новата си придобивка