Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Не ти трябват специални умения, за да направиш уникалната сиропирана баница на баба Златка

Ключови думи: баба златка, флагман, сиропирана баница

Ако сте любители на сладките баници с хрупкави  кори и сочна и вкусна вътрешност, то това е точната рецепта за вас. Сладкишът напомня на баклава, защото накрая се залива със захарен сироп. Фантастичен вкус, който трябва да опитате. Рецептата е на нашата читателка Гергана, а тя я има от своята баба Златка. Затова я кръстихме просто Сиропираната баница на баба Златка .

Необходими продукти:
4 яйца
300 г захар
150 мл олио
200 мл кисело или квасено мляко
200 г грис
1/2 лимон (настъргана кора)
1 пакетче бакпулвер
500 г  кори за баница
За сиропа:
300 г захар
400 мл вода
1 лимон (сок)
Начин на Приготвяне:
Разделете корите на три части по 4  кори за три рула. Яйцата се разбиват със захарта до плътност, след което се добавят киселото мляко, олиото и настърганата кора от 1/2 лимон. Когато захарта се разтопи, добавете смесения с бакпулвера грис и всичко се разбърква.

Разделете плънката с лъжица на три равни части. Вземете едната кора и я намажете с плънката, повторете и с четирите  кори. Използвайте цялата плънка, която сте приготвили за първото руло (една трета от общото количество). Завийте леко рулото и го поставете в тавата, в която ще печете баницата.

Повторете същото с останалите кори и плънка. Ще получите три големи рулца. Оставете малко плънка за намазване отгоре. Загрейте фурната на 180 градуса и печете баницата за двадесет минути.

Докато баницата се пече, пригответе сиропа от посочените продукти. Трябва да се вари в продължение на десет минути. Охладете сиропа и със студения сироп залейте горещата баница. Може да набодете баницата с клечка за зъби, за да поеме по-добре сиропа.

Охладете, нарежете на желани парчета и поднесете.

1
Коментара по темата
1.
Св пък баба Златка?
04.08.2024 10:15:22
Не е ли на баба Айше?
  Добави Коментар
Свали връхните дрехи Андреа показа отлична кондиция Арестуваха го Проблеми за Ерик Мабиус
Шокираща смърт в Русия Известна жена почина по много нелеп начин Ваксина ще спира рака, преди да се развие в тялото Учените искат да обучат имунната система да разпознава и унищожава опасните клетки
Какъв е характерът ви според кръвната група Хората имат различен характер и кръвната им група играе важна роля за това Изяли сме 13 000 тона фалшиво сирене Количеството е по-голямо от произведеното през 2023 г.
Трагедия във Франция Във френските Алпи Неприятна новина за феновете на "Спайдърмен" Премиерата се отлага, но с малко...
Провал за България В старт на биатлона Още израелски заложници бяха освободени от Ивицата Газа Докато Израел трябва да пусне от затвора стотици палестинци
Украйна с удар по Русия Украински дронове удариха ключова руска петролна помпена станция  МВР със спешна акция, ще задържа вандалите от протеста в София След раняването на 10 полицаи, МВР предприема действия срещу агресията