Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Изкусителният аромат на този Щрудел ще ви накара да забравите за всички други десерти

Ключови думи: щрудел крем пита, флагман, рецепта

Днес ви представяме много интересна и вкусна рецепта за Щрудел крем пита.

Необходими продукти
200 г прясна извара или крема сирене
2 жълтъка
3- 4 ябълки
200 г стафиди
50 мл  бренди /ром, уиски/
150 г пудра захар
400 г брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. оцет
2 ванилии
150 мл топла вода
100 мл олио

Начин на приготвянe
Стафидите се накисват в чаша с 50 мл бренди. Сиренето крема се слага в пластмасова купа. По- голямата част от брашното се пресява над дълбока тава/ оставя се около 50-100 г за разпръсване по плота, при разточване/. В средата се прави кладенче. Там се слага 1/2ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 2 с.л. олио и 1 ч.л. оцет. Добавя се 150 мл топла вода. Замесва се тесто, което постепенно се събира на топка. Жълтъците се слагат в дълбок, сух, стъклен буркан. Добавят се 50 г пудра захар. Разбиват се с пасатор до побеляване. След това бурканът се слага в съд с топла вода. Жълтъченият крем се сгъстява на водна баня. После се прибавя към сиренето крема. Разбърква се добре до получаване на еднородна смес. Тестото се разделя на две топки. Разточват се на тънки кори  върху набрашнен плот. В зависимост от формата на тавата за печене, корите са правоъгълни или кръгли. Освен това големината им  трябва да надвишава леко дъното на тавата. Тавичката се маже по дъното и околния ръб с олио. Полага се първата кора като част от нея се изправя по- околния ръб на съдът за печене. Залепва се за него с помощта на мазнината. Ябълките се белят и режат на кубченца. Кремът се обърква заедно с алкохолните стафиди и парченацата ябълки. Сместа се  разстила върху кората в тавичката за печене. Отгоре се покрива с другата кора, като краищата се припокриват. Накрая се маже с разтопено краве масло. Пече се на умерена фурна до порозовяване. Още топъл се поръсва щедро с пудра захар. Щруделът се реже студен на парчета.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кои се разболяват от менингит? Доц. Мангъров каза как микробите "подивяват" Не е нужно менингококова ваксина да бъде задължителна, не е нужно да бъде за всички, но би трябвало най-малкото да я има, категоричен е той Арестуваха един от най-големите наркобарони Съоснователят на "Меделин" получил доживотна присъда
Гола жена, обляна в кръв, вилня на летище Очевидци разказват, че инцидентът се е разиграл в Тексас Заключен мъж почина в болница в Стара Загора Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства по случая продължава
Над 100 души се разболяха от мистериозна пяна на плаж Заразените имат странни симптоми: замъглено зрение, сърбящи очи, кашлица и затруднено дишане Forbes: Русия удари по-една от най-силните страни на Украйна в битката Започна да заглушава украинските прецизни бомби със системи за радиоелектронна борба
Лоша новина за 13-годишното дете с менингит в София В тежко състояние е ISW: Защо Путин поставя нови искания в мирните преговори Кремъл продължава да "държи преговорите като заложник“ и се опитва да ''изнудва'' Запада за допълнителни отстъпки
Огнен ад в Царацово, но предотвратиха голяма трагедия На място са изпратени 7 пожарни екипа от няколко пловдивски служби, включително и автомеханична стълба „Вкусът на България“ се завърна в ефира Приключенията и срещите с Мария Жекова ще бъдат всяка събота от 11:00 часа
Шефът на „Пирогов“ с добра новина, всички пострадали при пожара в Кочани са екстубирани Един от най-тежко пострадалите вече е изписан, каза той Бременна ли е Натали Трифонова Мартин Чой бил щастливецът