Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Изкусителният аромат на този Щрудел ще ви накара да забравите за всички други десерти

Ключови думи: щрудел крем пита, флагман, рецепта

Днес ви представяме много интересна и вкусна рецепта за Щрудел крем пита.

Необходими продукти
200 г прясна извара или крема сирене
2 жълтъка
3- 4 ябълки
200 г стафиди
50 мл  бренди /ром, уиски/
150 г пудра захар
400 г брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. оцет
2 ванилии
150 мл топла вода
100 мл олио

Начин на приготвянe
Стафидите се накисват в чаша с 50 мл бренди. Сиренето крема се слага в пластмасова купа. По- голямата част от брашното се пресява над дълбока тава/ оставя се около 50-100 г за разпръсване по плота, при разточване/. В средата се прави кладенче. Там се слага 1/2ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 2 с.л. олио и 1 ч.л. оцет. Добавя се 150 мл топла вода. Замесва се тесто, което постепенно се събира на топка. Жълтъците се слагат в дълбок, сух, стъклен буркан. Добавят се 50 г пудра захар. Разбиват се с пасатор до побеляване. След това бурканът се слага в съд с топла вода. Жълтъченият крем се сгъстява на водна баня. После се прибавя към сиренето крема. Разбърква се добре до получаване на еднородна смес. Тестото се разделя на две топки. Разточват се на тънки кори  върху набрашнен плот. В зависимост от формата на тавата за печене, корите са правоъгълни или кръгли. Освен това големината им  трябва да надвишава леко дъното на тавата. Тавичката се маже по дъното и околния ръб с олио. Полага се първата кора като част от нея се изправя по- околния ръб на съдът за печене. Залепва се за него с помощта на мазнината. Ябълките се белят и режат на кубченца. Кремът се обърква заедно с алкохолните стафиди и парченацата ябълки. Сместа се  разстила върху кората в тавичката за печене. Отгоре се покрива с другата кора, като краищата се припокриват. Накрая се маже с разтопено краве масло. Пече се на умерена фурна до порозовяване. Още топъл се поръсва щедро с пудра захар. Щруделът се реже студен на парчета.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Свали връхните дрехи Андреа показа отлична кондиция Арестуваха го Проблеми за Ерик Мабиус
Шокираща смърт в Русия Известна жена почина по много нелеп начин Ваксина ще спира рака, преди да се развие в тялото Учените искат да обучат имунната система да разпознава и унищожава опасните клетки
Какъв е характерът ви според кръвната група Хората имат различен характер и кръвната им група играе важна роля за това Изяли сме 13 000 тона фалшиво сирене Количеството е по-голямо от произведеното през 2023 г.
Трагедия във Франция Във френските Алпи Неприятна новина за феновете на "Спайдърмен" Премиерата се отлага, но с малко...
Провал за България В старт на биатлона Още израелски заложници бяха освободени от Ивицата Газа Докато Израел трябва да пусне от затвора стотици палестинци
Украйна с удар по Русия Украински дронове удариха ключова руска петролна помпена станция  МВР със спешна акция, ще задържа вандалите от протеста в София След раняването на 10 полицаи, МВР предприема действия срещу агресията