Няма да повярвате, но тази закуска се нарича мързеливка на тиган и става точно за 10 минути!
Омръзнаха ли ви традиционните баници, тутманици, милинки и прочее? Е, днес имаме за вас предложение за закуска, на което трудно ще устоите. При това най-вероятно вече разполагате с основните продукти в хладилника, така че нямате извинение да не опитате фантастичните Мързеливки с кисело мляко.
Ето какво ви трябва за рецептата:
2 яйца
250 мл кисело мляко
0,5 ч.л. сол
1 с.л. захар
100 гр. сирене/кашкавал
100 гр. колбас по желание
450 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
10 гр. магданоз
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте яйцата, добавете солта и кристалната захар, разбийте до пълното разтваряне на захарта. След това изсипете киселото мляко в яйчената смес и разбъркайте.
Магданозът се нарязва на ситно и се добавя към сместа от мляко и яйца. Настържете на едро сиренето и колбаса, след което ги добавете към сместа.
Изсипете брашно и бакпулвер в общата маса, омесете хомогенно тесто. Поръсете повърхността на масата с брашно и омесете тестото на топка с ръце.
Поръсете тестото отгоре с брашно и го разточете с точилка на голям дебел слой, равен на диаметъра на дъното на тигана. Разделяме този слой на 8 парчета, като пица.
Загрейте растително масло в тиган и поставете парчетата тесто върху повърхността.
Запържете всяко парче до златисто кафяво на умерен огън от двете страни.
Получават се много вкусни и мекички мързеливки.
Тези вкусни закуски са удобни за пикник или за работа, а също и като обяд за училище.
Добави Коментар