Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всеки път, когато имам гости, правя тепсия бюрек! Всички го обожават

Ключови думи: тепсия бюрек, флагман, рецепта

Ако искате да приготвите вкусна и хрупкава баница, тази рецепта за ръчно разточена тава е точно за вас!

Ще сътворите чудеса в кухнята си и ще изненадате гостите и семейството си с тази практична рецепта за тава.

Необходими продукти:
2 чаши чаши вода
5 грама суха мая
600 грама брашно
1 чаена лъжичка сол

За намазване:

80 грама разтопено масло
90 милилитра олио

За плънката:

2-3 супени лъжици олио
3 големи глави лук
3   яйца
400 грама спанак
сол на вкус
щипка червен пипер
черен пипер на вкус

За намазване:

2 жълтъка
няколко капки олио

Начин на приготвяне:
Смесете водата и маята в купа и разбъркайте. Добавете солта и след това сложете на порции брашното и замесете. След последната продължете, докато се получи меко и еластично  тесто, което не лепене по ръцете. Когато това стане, оформете топка и оставете в чиста купа да почине за 10 минути.

Разтопете 80 грама краве масло и го смесете с 90 милилитра олио. След това потопете топките в мазнината и оставете да престоят за поне 30 минути.

Направете плънката, като нарежете лука. Сипете малко олио в тиган, сложете на котлона. Оставете да загрее и добавете лука. Задушете за 2-3 минути. След това сложете яйцата, разбъркайте и гответе, като бъркате непрекъснато. Овкусете със сол и подправките, разбъркайте и свалете от котлона.

Измийте и нарежете спанака. Поставете при останалите продукти и разбъркайте.

Вземете  тестото и върху работна повърхност разточете кора. Сложете част от плънка, разпределете равномерно и навийте на руло. Сложете във форма за печене, покрита с хартия. Повторете с останалите кори и плънката.

Готовата баница намажете с разбитите жълтъци, смесени с малко олио.

Включете фурната на 200 градуса и сложете баницата, Печете за 30-35 минути или до приятен загар.
След като това стене, извадете и поръсете с малко студена вода. Покрийте с хавлия и оставете за 10 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Филм за героизма и успеха на Цанко Цанков във водите на Тихия океан може да гледате на 8 декември Зрителите ще видят всичко запомнящо се от самия маратон и трудностите, през които премина Цанков Лоша новина за пушачите – цигарите поскъпват сериозно Министерството на финансите изтегли напред графика за увеличаване на акциза
Ето кои са първите проститутки в България Мара Мерака и Любо Лагоска са сред емблематичните жрици през онова време Ако си мислиш, че си играч - стани змийски дояч Ето какво може да работи човек, ако е много смел и подготвен 
Смени си зъбите за 160 000 долара Джони Деп ще има чисто нова усмивка в новия филм "Дневен запой" Три неща, които "изтриват" няколко години от ЕГН-то Не се мажат по лицето и не се ядат
Канят пак Зуека за водещ в Капките? Драстично отслабналият Герасим Георгиев – Геро може и да не е водещ през новия сезон Урсула фон ден Лайен: България и Румъния ще влязат изцяло в Шенген Нека видим по-силен Шенген през 2025 г., написа Урсула фон дер Лайен в платформата Х
След сигнали за насилие: Уволниха учителка в детска градина Екипът и ръководството на детската градина ще започнат работа с психолог Направете това, за да намалите разхода на гориво Поддържайте автомобила си в добро техническо състояние
ОДК-Несебър организира урок по добрина за малките ученици от СУ "Любен Каравелов" Инициативата, организирана от Общински детски комплекс - Несебър, беше посветена на 21 ноември - Ден на християнското семейство Главчев за Шенген: Финалното решение ще бъде взето декември, нещата вървят по план Финалното решение ще бъде взето на 12 декември на Съвета на вътрешните министри