Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бърза рецепта за пиле със спанак и сушени домати

Ключови думи: рецепта, пиле, спанак, сушено домати

Пилето отдавна не е само пиле с картофи или пиле с ориз. Но колкото и много и вкусни рецепти с пиле да приготвяме, винаги остават още невероятно сполучливи, лесни и различни нови рецепти с пиле. Рецептата за пиле със спанак и сушени домати е точно такава рецепта, която превръща обикновени продукти в необикновено ястие, и то за нула време и с минимум усилия. Приготвена с качественото пилешко филе, рецептата за пиле със спанак и сушени домати е невероятно подходяща, както за неделния пищен обяд със семейството, така и за посрещане на гости.

Необходими съставки: 

За пилето:
пилешки филенца - 500 грама
мащерка - 1/2 чаена лъжица
розмарин - 1/2 чаена лъжица
риган - 1/2 чаена лъжица
босилек - 1/2 чаена лъжица
сол - 1/2 чаена лъжица
зехтин - 2 супени лъжици
За соса:
сушени домати 10 броя
спанак - 150 грама(пресен)
чесън - 2 скилидки
сол - 1/2 чаена лъжица
каперси - 2 супени лъжици
пушен червен пипер - 1/2 чаена лъжица
готварска сметана - 200 мл

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пиле със спанак и сушени домати е подготовката на пилешкото месо. За да бъде вкусно и пълноценно вашето ястие използвайте охладено пилешко филе. Измивате и подсушавате парчетата месо добре, като го нарязвате на сравнително еднакво големи парчета. 

Поставете ги в купа, поръсете ги със стритите подправки и солта, след което ги втрийте добре в парчетата месо, пише supichka.com. В голям сгорещен тиган с незалепващо покритие сгорещете мазнината и запържете добре парчетата пиле от всички страни, до получаване на златист цвят. Извадете парчетата месо от тигана.

В същия тиган и мазнина добавете нарязаните на парчета сушени домати, чесъна, а също така и измития спанак. Добавете солта, червения пипер, каперсите и сметаната. Оставяте соса да заври, след което добавете парчетата пилешко и оставете да поври около 10 минути, като на половината от времето завъртате пилешките филенца от другата страна.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
В неделя затварят важен булевард в Бургас, вижте защо Ще се проведе състезание Важно за шофьорите. До утре ще продължат ремонтните дейности в посока Бургас на АМ „Тракия“ В две от четирите ленти в участъка от 3-ти до 5-ти км все още се извършва ремонт
Павел Чепов получи високото отличие „Рицар на книгата“ 2025 година Отличието бе връчено на тържествена церемония в литературен клуб „Перото" Бургаската гордост Сами Мануелян и неговата банда се присъединяват към легендарната ТАНГРА, с които ще посрещнем Джулай морнинг Бургаският концерт ще се проведе по традиция до Моста с начало в 20.00 часа на 30 юни, понеделник
600 хил. българи вече го направиха, ако не сте, побързайте – срокът е 30 април НАП отчита рекорден брой електронни декларации Заряза Турция, поема към нов живот и кариера в Италия Той е голямата звезда на турското кино
Прокуратура и ГДБОП с подробности за разбитата нарколаборатория край Свети Влас (ВИДЕО) Задържани са двама поляци, които превърнали къща под наем в кухня за производство на амфети и пико Тъпче се само с боклуци Ям пица и паста всеки ден, здравословното не ме вълнува, признава Маги Халваджиян
Очаква дете Натали Трифонова е бременна с момче Огромна руска атака по Киев (ОБНОВЕНА) Най-малко 9 загинали и десетки ранени
13-годишно дете в кома след катастрофа Блъснат е с тротинетката си Пенсионен фонд "Топлина" е с най-висока доходност за последните 2 г. при универсалните, професионалните и доброволните фондове