Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бърза рецепта за пиле със спанак и сушени домати

Ключови думи: рецепта, пиле, спанак, сушено домати

Пилето отдавна не е само пиле с картофи или пиле с ориз. Но колкото и много и вкусни рецепти с пиле да приготвяме, винаги остават още невероятно сполучливи, лесни и различни нови рецепти с пиле. Рецептата за пиле със спанак и сушени домати е точно такава рецепта, която превръща обикновени продукти в необикновено ястие, и то за нула време и с минимум усилия. Приготвена с качественото пилешко филе, рецептата за пиле със спанак и сушени домати е невероятно подходяща, както за неделния пищен обяд със семейството, така и за посрещане на гости.

Необходими съставки: 

За пилето:
пилешки филенца - 500 грама
мащерка - 1/2 чаена лъжица
розмарин - 1/2 чаена лъжица
риган - 1/2 чаена лъжица
босилек - 1/2 чаена лъжица
сол - 1/2 чаена лъжица
зехтин - 2 супени лъжици
За соса:
сушени домати 10 броя
спанак - 150 грама(пресен)
чесън - 2 скилидки
сол - 1/2 чаена лъжица
каперси - 2 супени лъжици
пушен червен пипер - 1/2 чаена лъжица
готварска сметана - 200 мл

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пиле със спанак и сушени домати е подготовката на пилешкото месо. За да бъде вкусно и пълноценно вашето ястие използвайте охладено пилешко филе. Измивате и подсушавате парчетата месо добре, като го нарязвате на сравнително еднакво големи парчета. 

Поставете ги в купа, поръсете ги със стритите подправки и солта, след което ги втрийте добре в парчетата месо, пише supichka.com. В голям сгорещен тиган с незалепващо покритие сгорещете мазнината и запържете добре парчетата пиле от всички страни, до получаване на златист цвят. Извадете парчетата месо от тигана.

В същия тиган и мазнина добавете нарязаните на парчета сушени домати, чесъна, а също така и измития спанак. Добавете солта, червения пипер, каперсите и сметаната. Оставяте соса да заври, след което добавете парчетата пилешко и оставете да поври около 10 минути, като на половината от времето завъртате пилешките филенца от другата страна.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Карлос Насар разкри мечтите си и обяви: Господ винаги ме среща с правилните хора Когато скъсах ахилес, от федерацията спряха да ми вдигат телефона, обяви олимпийският шампион Искате бели зъби? Лесни начини да ги постигнете в домашни условия Едва ли има някой, който не би искал да има красива усмивка, на която всеки да се възхищава
Огромен проблем пред Южното Черноморие Южното Черноморие е поставено под риск да остане без питейно-битово водоснабдяване през летните месеци Напрежение на протеста на "Възраждане", има пострадали Какво се случва в София?
Костадинов: 10 хиляди българи се борим за свободата на другите 6 490 000 Ето какво твърди политикът Ранени полицаи и арести на протеста на „Възраждане” "Възраждане" запали чучула с лицата на видни европейски лидери в центъра на София. Това съобщиха от пресцентъра на партията
"Погребаха" го Фалшива новина стресна феновете на Захари Бахаров Масови фалити на производители заради олио от Украйна В момента цените на външните пазари са ниски, на вътрешния също не се наблюдава покачване, въпреки поскъпването има на всички стоки
Жали 10-годишна присъда за убийство, бил невинен През 2023 година той уби приятеля си Тони Тоневски Марин Киров: Ключова задача пред държавата е основен ремонт на пътя Бургас-Созопол-Приморско-Царево Ето какво каза кметът на Царево
Почина легендарен музикант В САЩ скърбят Плевнелиев: Всяка държава, която е влязла в еврозоната, е по-богата от България "Нашите предци ни казваха да бъдем в сърцето на Стария континент", отчита политикът