Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бърза рецепта за пиле със спанак и сушени домати

Ключови думи: рецепта, пиле, спанак, сушено домати

Пилето отдавна не е само пиле с картофи или пиле с ориз. Но колкото и много и вкусни рецепти с пиле да приготвяме, винаги остават още невероятно сполучливи, лесни и различни нови рецепти с пиле. Рецептата за пиле със спанак и сушени домати е точно такава рецепта, която превръща обикновени продукти в необикновено ястие, и то за нула време и с минимум усилия. Приготвена с качественото пилешко филе, рецептата за пиле със спанак и сушени домати е невероятно подходяща, както за неделния пищен обяд със семейството, така и за посрещане на гости.

Необходими съставки: 

За пилето:
пилешки филенца - 500 грама
мащерка - 1/2 чаена лъжица
розмарин - 1/2 чаена лъжица
риган - 1/2 чаена лъжица
босилек - 1/2 чаена лъжица
сол - 1/2 чаена лъжица
зехтин - 2 супени лъжици
За соса:
сушени домати 10 броя
спанак - 150 грама(пресен)
чесън - 2 скилидки
сол - 1/2 чаена лъжица
каперси - 2 супени лъжици
пушен червен пипер - 1/2 чаена лъжица
готварска сметана - 200 мл

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пиле със спанак и сушени домати е подготовката на пилешкото месо. За да бъде вкусно и пълноценно вашето ястие използвайте охладено пилешко филе. Измивате и подсушавате парчетата месо добре, като го нарязвате на сравнително еднакво големи парчета. 

Поставете ги в купа, поръсете ги със стритите подправки и солта, след което ги втрийте добре в парчетата месо, пише supichka.com. В голям сгорещен тиган с незалепващо покритие сгорещете мазнината и запържете добре парчетата пиле от всички страни, до получаване на златист цвят. Извадете парчетата месо от тигана.

В същия тиган и мазнина добавете нарязаните на парчета сушени домати, чесъна, а също така и измития спанак. Добавете солта, червения пипер, каперсите и сметаната. Оставяте соса да заври, след което добавете парчетата пилешко и оставете да поври около 10 минути, като на половината от времето завъртате пилешките филенца от другата страна.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Храм в Поморие набира средства за реставрация на икони Вече е започнал и процеса по отстраняването на деструктирали лакови покрития Трима непълнолетни задържани за нападението над мъж в столичен мол Раненият от хулиганите е служител на търговския център
Без паника! Зимата смалява пенисите с 50% Просто влезте в топла стая или си вземете хубава топла вана и ще се оправите, посочват експерти 6 начина да разберете дали връзката ви с любимия е реална или е просто илюзия Това вълшебно чувство „любов от пръв поглед“ може да не е толкова истинско
4 зодии, които обичат да симулират щастие Ето кои са те  Най-вкусната и мека домашна питка с мак и сусам Вижте рецептата
Храните, които борят стреса, напрежението и безпокойството Тези храни и напитки ни помагат да се отървем от негативните емоции и да си дадем поне малко спокойствие Тийнейджъри нападнаха продавач е столичен мол 16-годишните хулигани избягали, извикаха полиция и линейка в търговския център
Йордан Цонев: Санитарният кордон не ни притеснява Ние не сме участвали в нито една коалиционна конфигурация, когато Бойко Борисов е бил премиер, заяви още той Ще донесе ли новата седмица затопляне на времето Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана облачност
Общините борят боклука с вдигане на промилите Повече с 2000 тона Дянков: Много вероятно е да влезем в еврозоната през 2028-2029 година Инфлацията, дефицитът и още други дупки са все още спънка за влизането ни в еврозоната, посочва екс финансовият министър