Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тези свински шишчета подлудяват всички с аромата си, а тайната е толкова проста

Ключови думи: свински шишчета, флагман, тайна

Лятото е време за пикници и барбекюта. Без съмнение мнозина свързват последното с ароматни скари и деликатесите, които може да приготвим на тях.

Именно заради това от jenata.blitz.bg се допитахме до опитни скараджии за това има ли тайна при приготвянето на перфектното месце, метнато върху скарата.

„Да! Има няколко тънкости!“ – категорични са скараджиите.

„Важни са няколко неща при приготвянето на ароматно и вкусно месо на скара! Има лесна рецепта за шишчета от свински врат, които подлудяват всички още с аромата си, а за вкуса да не говорим“, казват скараджиите.

Ето как да приготвите най-вкусните свински шишчета на скара:
Необходими продукти:
Свински врат – 1 кг
Лук - 3 средни глави лук
Чесън – 5 скилидки
Сол, подправки, черен пипер - на вкус
Соев сос - за марината
Растително масло (оли) - за смазване
Начин на готвене:
„Измийте свинското, подсушете и нарежете на равни квадратчета. Желателно е дебелината им да бъде приблизително три сантиметра“, казват скараджиите.

Нарежете лука на половин пръстени.

За марината смесете лук, чесън, сол, любими подправки и черен пипер. Полейте с малко олио и соев сос.

Поставете месото в маринатата и разбъркайте добре. След това покрийте съда с марината и месото с прозрачно фолио (може и с кърпа) и го поставете в хладилника. 

„Месото може да се използва след четири до пет часа, но е по-добре да го оставите за един ден. Колкото по-дълго държите месото, толкова по-сочно става“, категорични са скараджиите.

Пече се с лук. Можете да добавите и домати.

„Най-добре е да приготвите шишчетата на въглищна скара, но и на електрическа ще се получат добре. Все пак ако има как – заложете на въглищата“, казват скараджиите и поясняват: 

„От време на време обръщайте шишчетата, а освен това и ги намажете с масло – ще станат още по-крехки и вкусни“.

Сервирайте готовия кебап със сос, зеленчукова салата или картофи. Добър апетит!

Важно:
калорично съдържание - 280 kcal на 100 ml;
време за готвене - от 4 часа до 1-2 дни (в зависимост от това колко дълго оставяте месото да се маринова). / jenata.blitz.bg
 

1
Коментара по темата
1.
Скараджия
24.07.2024 16:13:34
Тайна за милиони. На скарата майката е в обръщането. Соев сос ,табаско, боклуци яжте си ги
  Добави Коментар
Никога не хвърляйте пръстена от бутилката с олио Малко хора знаят, че ако оставите този малък пръстен, можете значително да намалите консумацията на растително масло Почина уважаван българин Доц. Недев беше не само блестящ специалист в своята област, но и обичан колега, наставник и човек с изключителна доброта
Слага си зъби на бартер Днес Светлана вече не разполага със златните карти на бившия си съпруг Как да съсипеш риалити шоу за три сезона – наръчник от „Ергенът“ По-скучно е дори от неделно следобедно предаване по БНТ
Такова нещо се случва веднъж на 30 години! Топ астролог назова зодиите, които съдбата ще зарине с пари! Не забравяйте, че финансовият успех зависи не само от късмета, но и от вашите усилия и правилните решения Шофьор на автобус поиска 5 млн. евро обезщетение, защото... Водачът бил принуден да напусне, без да оформят документите му за Бюрото по труда
Тревожно: 78% от българите използват телефон докато шофират Глобите у нас за подобно нарушение са сред най-ниските в Европа За тъщи: От кои зодии излизат най-добрите зетьове Ето кои са те 
Машинист от влака, блъснал кола край Кресна - с положителна проба за упойващи вещества Предстои извършването на химичен анализ Клипът за шофиране с 308 км/ч е зле монтиран фалшификат, казва експерт Вижда се ясно, че скоростта на автомобила се увеличава от 140-200 км/ч до над 300 км/ч, а на горната картина лампите се движат една след друга без промяна, обяснява той
Тежък удар на еврото! Какво става на пазара Единната валута прави рязък завой Ошишка се с корем и огромна задница, какво става Тита изглежда покъртително, феновете й се притесняват