Тези свински шишчета подлудяват всички с аромата си, а тайната е толкова проста
Лятото е време за пикници и барбекюта. Без съмнение мнозина свързват последното с ароматни скари и деликатесите, които може да приготвим на тях.
Именно заради това от jenata.blitz.bg се допитахме до опитни скараджии за това има ли тайна при приготвянето на перфектното месце, метнато върху скарата.
„Да! Има няколко тънкости!“ – категорични са скараджиите.
„Важни са няколко неща при приготвянето на ароматно и вкусно месо на скара! Има лесна рецепта за шишчета от свински врат, които подлудяват всички още с аромата си, а за вкуса да не говорим“, казват скараджиите.
Ето как да приготвите най-вкусните свински шишчета на скара:
Необходими продукти:
Свински врат – 1 кг
Лук - 3 средни глави лук
Чесън – 5 скилидки
Сол, подправки, черен пипер - на вкус
Соев сос - за марината
Растително масло (оли) - за смазване
Начин на готвене:
„Измийте свинското, подсушете и нарежете на равни квадратчета. Желателно е дебелината им да бъде приблизително три сантиметра“, казват скараджиите.
Нарежете лука на половин пръстени.
За марината смесете лук, чесън, сол, любими подправки и черен пипер. Полейте с малко олио и соев сос.
Поставете месото в маринатата и разбъркайте добре. След това покрийте съда с марината и месото с прозрачно фолио (може и с кърпа) и го поставете в хладилника.
„Месото може да се използва след четири до пет часа, но е по-добре да го оставите за един ден. Колкото по-дълго държите месото, толкова по-сочно става“, категорични са скараджиите.
Пече се с лук. Можете да добавите и домати.
„Най-добре е да приготвите шишчетата на въглищна скара, но и на електрическа ще се получат добре. Все пак ако има как – заложете на въглищата“, казват скараджиите и поясняват:
„От време на време обръщайте шишчетата, а освен това и ги намажете с масло – ще станат още по-крехки и вкусни“.
Сервирайте готовия кебап със сос, зеленчукова салата или картофи. Добър апетит!
Важно:
калорично съдържание - 280 kcal на 100 ml;
време за готвене - от 4 часа до 1-2 дни (в зависимост от това колко дълго оставяте месото да се маринова). / jenata.blitz.bg