Ако имате малко ябълки, вземете и заквасена сметана, за да направите най-вкусния и лесен пай
Ако ви идва гост и не знаете какво да измислите набързо за десерт, днешната рецепта е подходяща за вас. Ще ви покажем как да приготвите много вкусен ябълков пай със заквасена сметана. Всеки начинаещ пекар може да го направи. Не пропускайте да го приготвите, ще ви хареса много!
Какво ще ни трябва:
За тестото:
4 яйца
200 г захар
5 г сол
5 мл аромат на ванилия
60 мл разтопено масло
250 мл топло мляко
400 г гладко брашно
5 г бакпулвер
олио или масло – за намазняване на тавата за печене
Смес:
2 ябълки (зелена, червена)
3 яйца
200 г заквасена сметана
20 г захар
5 г канела
За украса:
мед
Как ще продължим:
1. В овална купа сложете яйцата, захарта, малко сол и ванилия. Разбъркайте с ръчен миксер. След това добавете разтопеното масло, топлото мляко, брашното, бакпулвера и отново разбъркайте добре.
2. Подгответе форма за печене 22х32 см, намазана с олио или масло. Изсипете тестото във формата и го разстелете добре.
3. Ябълките се разполовяват и се подреждат хубаво ветрило, като се редуват жълти и червени.
4. Във втората овална купа сложете яйцата, сметаната, захарта, канелата и разбъркайте добре. Така ще се получи смес, с която залейте ябълките в купата.
5. Печете в предварително загрята фурна за 40 минути на 180 °C.
6. След изтичане на времето проверете дали сладкишът е изпечен и ако е така го извадете от фурната.
Добави Коментар