Симпвам всичко в блендера и правя най-вкусната млечна торта с шоколадови трохи
Най-добрият млечен сладкиш с шоколадови трохи. При това се прави буквално за нула време и не цапате нито един излишен съд, освен тавата.
Просто защото се прави директно в блендера за няколко минути. Млечната торта с шоколадови трохи е идеалният избор за лятото, напомня на вкус сладолед Страчатела заради шоколадовите късчета, които се топят в устата. Непременно я опитайте, ето какво е необходимо:
250 мл сладкарска сметана
300 г кондензирано мляко
240 мл прясно мляко
240 мл мляко на прах
12 г желатин (разтворен в 60 мл вода)
настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Изсипете сладката сметана, кондензираното мляко, обикновеното мляко и млякото на прах в блендер. Разбъркайте добре за около 1 минута, след което добавете желатина, предварително смесен с вода и разтворен.
Блендирайте поне още 2 минути, след което добавете настъргания шоколад и разбъркайте.
Кремът се изсипва в огнеупорна форма и се слага в хладилника, докато стегне.
След като стегне добре, тортата се изважда от хладилника и се поднася, докато е още студена:
Добави Коментар