Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тези кюфтета изчезват още от тигана, имам трик, който ги прави неустоимо сочни!

Ключови думи: кюфтета, сочни кюфтета, флагман, рецепта

Всеки път, когато имам семейно тържество, гостите ме молят да им приготвя тези вкусни кюфтета. Тайната на тяхната сочност е в един малък трик, който ще ви разкрия в процеса на готвене.

Правят се от всякакъв вид   кайма и винаги пожънват колосален успех сред гостите. Изчезват от масата толкова бързо, че понякога дори нямам време да ги подредя, както трябва!

Ето как приготвям моите супер Сочни домашни кюфтета :

Продукти:

500 гр. пилешка кайма
1 яйце
1 голяма глава лук (100 гр.)
2-3 скилидки чесън
100 гр. хляб без кората (+ прясно мляко)
1 с.л. заквасена сметана
50 гр. замразено краве масло
сол и черен пипер на вкус
панировъчни трохи (галета)
Приготвяне:

Първо вземам бял хляб и отрязвам корите. Оставям корите за галета, а средата накисвам в мляко.

През това време приготвям лука: за 500 грама кайма вземете около 100 грама лук. Нарязвам лука в блендер заедно с 2-3 скилидки чесън, тъй като детето ми не обича да усеща парченца лук в храната си.

Изцеждам излишната течност от хляба, добавям го в блендера и превръщам в паста.

Добавям тази смес към каймата, пилешка в моя случай, добавям лъжица заквасена сметана, счупвам там едно яйце, прибавям сол, черен пипер и, ако искате, добавете любимите си подправки. Разбърквам всичко старателно. Консистенцията е доста мека.

Сега важният момент, който прави кюфтетата особено сочни – добавям замразено масло, настъргано на едро ренде. Това е моят малък трик.

Докато тиганът се загрява, оформям кюфтетата. Слагам една супена лъжица кайма в дланта си, овалвам я в галета и оформям кюфтето.

Запържете ги в тиган до златисто кафяво от всяка страна на умерен огън за около 4 минути от всяка страна. Не използвам капак, за да съм сигурна, че кюфтетата са добре изпечени.

Поставете готовите кюфтета върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната мазнина.

Получават се невероятно апетитни и сочни кюфтенца, които чудесно допълват всеки обяд или вечеря.

Не забравяйте да споделите в коментарите как ви харесва рецептата или да ни кажете вашите тайни за приготвяне на перфектни кюфтета.

1
Коментара по темата
1.
Лйо
23.07.2024 11:06:08
Да не изчезнат с тигана и олиото само
  Добави Коментар
„Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо
5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите
Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон
Иран готов на преки преговори със САЩ, ако се откажат от враждебността си Ние сме братя и с американците, каза президентът Масуд Пезешкиан Загубата на транзита през Украйна ще коства 6,5 млрд. долара на "Газпром" Газовият гигант вече има ограничени възможности да доставя газ за Европа без Украйна
Кой плаща скъпите дрехи на световните лидери? Във Великобритания се заформи малък спор  Бургаските акробати спечелиха два медала от Световното първенство по акробатика в Португалия Талантливите представители на България демонстрираха отлични умения и заслужено бяха възнаградени с престижни отличия
Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП Слагам 3 тиквички, 3 яйца и 1 домат: Само за 20 минути става перфектното ястие За разлика от истинските италиански пици, тази вкусотия подхожда дори на тези, които са на диета