Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Трябват ми само два продукта и правя скоростен сладолед

Ключови думи: сладолед, рецепта, флагман

Днес ще споделя с вас една много лесна рецепта за сладолед от две съставки, чиято подготовка ще отнеме само 5-10 минути от времето ви.

Рецепта:

Сметана – 500 грама
Не гъсто сладко – 250-300 грама
Да започнем с това, че ще ви трябва любимото ви сладко, аз избрах сладко от череши, 250 грама.

За да се отървете от големите парчета плодове, използвайте потапящ се блендер, за да пасирате сладкото до гладкост.

Изберете сладко за сладолед по ваш вкус; Предпочитам череша заради нейния ярък аромат и вкус.

След това преминаваме към сметаната. Препоръчвам да ги поставите във фризера за около 30 минути преди да разбиете.

Преди да започнете да разбивате, разклатете добре пакета със сметаната, за да стане хомогенна.

Важно е съдът за разбиване да е сух и чист, това е от решаващо значение за постигане на желаната текстура на крема.

Използвайте ръчен или планетарен миксер с бъркалка за разбиване.

Започнете да разбивате на ниска скорост и постепенно я увеличавайте.
Колкото по-високо е съдържанието на мазнини в сметаната, толкова по-бързо ще достигне желаната консистенция. Кремът с 35% масленост се разбива по-бързо от 33%.

Доведете сметаната до меки върхове. Те трябва да се смесват лесно с другите съставки и да не се стичат от бъркалките на миксера.

Сега, продължавайки да биете на минимална скорост, постепенно добавете конфитюра.

Кратко време е достатъчно, за да може сметаната да се смеси добре със сладкото. След като опитате тази смес, ще се убедите в нейното превъзходство: черешовият маслен крем се оказва невероятно вкусен.

Изсипете сместа в съд, заравнете и поставете във фризера за 5-6 часа.

Сладоледът не изисква разбъркване по време на процеса на замразяване, тъй като не се образуват ледени кристали.

Най-добре е да направите сладоледа предната вечер, за да можете да се насладите на този летен десерт на следващия ден.

След като замръзнат, оформете топчета и ги поставете в подходящи форми за сервиране

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Изключително талантлив младеж се бори за живота си Неприятна новина от Бразилия От Кремъл с тежки думи Дмитрий Медведев говори за войната
Българин с фурор на СП Нов златен медал за... От ЦСКА изригнаха "Цяла България стана свидетел на пореден акт на насилие срещу футболист на ЦСКА", гласи позиция на клуба
Уволниха дисциплинарно полицая, стрелял по студенти в Плевен Казусът стана широко известен "Той е единственият правилен избор за..." Хасан Исаев подкрепи Гриша Ганчев
Правят ново звено в "Гранична полиция" заради мигрантския натиск Още една нова дирекция пък ще отговаря за престъпността и контрабандата през държавната граница Фатална катастрофа в страната, почина млад мъж Загиналият пътувал в лека кола заедно с 25-годишна жена и бебе
Появи се нов вирус с 50% смъртност Сред симптомите са необяснимо кървене и повръщане Колко пенсионери работят заради безпаричие Над 340 хил.
Ако ще пътувате за Великобритания, не забравяйте новите правила Влизат в сила от 1 април Чудна вечеря за 30 минути, а цялата е само 500 калории Тази вкусотия ще ви накара ушите да си изядете, че и за още да питате