Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Без яйца, без миксер, шоколадов, сочен и размазващо вкусен десерт, става точно за 5 минути!

Ключови думи: десерт, сочен десерт, шоколад, флагман

За по-малко от пет минути ще разбиете сместа в купа (всички съставки се слагат на едно място). Не са ви нужни нито  яйца, нито миксер. Това е много сочен сладкиш, мек като пандишпан, ароматен и не много сладък. Опитайте го и ще се убедите, че за вкусния десерт не са ви необходими яйца.

Ето рецептата за Сочния шоколадов сладкиш без яйца:
Необходими продукти:
 380 г брашно
1 пакетче бакпулвер
3 супени лъжици  какао
220 г захар
90 мл олио
500 мл обезмаслено кисело  мляко (може и 500 мл смес от заквасена сметана, маскарпоне (крема сирене) и мляко)

За глазурата:

16 супени лъжици прясно мляко
120 г масло, нарязано на лентички
100 г черен шоколад на кубчета

Начин на приготвяне: 
В по-дълбока купа сложете 380 г брашно, след което добавете бакпулвера от едно пакетче, 3 супени лъжици  какао на прах и 220 г захар. Разбъркайте с лъжица или телена бъркалка, за да се изравнят съставките.

Добавете течните съставки към сухите съставки, които са 90 мл олио и 500 мл млечна смес или кисело  мляко.

Включете фурната да се загрее на 180 градуса. Разбъркайте с бъркалка, докато съставките станат гладки и се слеят в хомогенна смес. Вземете форма или тава с диаметър 32 см, след което я намажете с олио и поръсете с брашно. Изтръскайте излишното брашно.

Изсипете сместа в приготвената тава, след което изравнете добре повърхността с лъжица. Поставете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути (проверете с клечка за зъби).

След като извадите изпечения сладкиш от фурната го оставете да изстине за няколко минути, след което с клечка за зъби го набодете хубаво и плътно, за да попие по-добре шоколадовия сос.

За шоколадовия сос: в малка тенджера сложете 16 супени лъжици  прясно мляко, 120 г масло, нарязано на ивици и 100 г черен  шоколад за готвене, натрошен на кубчета. Загрейте на слаб огън, докато всички съставки се разтопят и смесят в хомогенна смес.

Излейте равномерно шоколадовия сос върху горещия сладкиш (топъл сладкиш с горещ сироп) и оставете да се охлади първо на стайна температура, след което го поставете в хладилника да се охлади добре преди сервиране.

1
Коментара по темата
1.
Нели Йорданова
19.07.2024 13:12:00
Може и да е вкусен този шоколадов сладкиш но защо пишете че става за 5минути като това не вярно има да се прави смес като на кекс и после даже и заливка с шоколад и масло мляко най малко ще отнеме 1час и повече или само да Ви се четат рецептичките който всички знаем не лъжете !
  Добави Коментар
Добавям това във водата, докато варя яйца и те стават безупречни Така няма да се напукат и белят по-лесно Мотоциклетист прекали със скоростта, озова се в бургаска болница За щастие, човекът е без опасност за живота
„Жанет“ се включи с много ниски цени в кампанията на Министерството на земеделието „Великденска кошница“ Инициативата има за цел на осигури достъпни продукти за всеки дом, без компромис в качеството След като микробус потъна в Дунав: Очаква се МВнР да потвърди има ли загинал българин Зловещият инцидент се случи в северната ни съседка, по първоначални данни 53-годишен сънародник е загубил живота си
Бургазлия пак пристъпи закона Криминално проявен и осъждан мъж задигна маркови слънчеви очила Какви са нагласите на работодателите в България? В Бургас се наблюдава умерено нарастване в намеренията за наемане на нови служители
Голямо напрежение в София В "Захарна фабрика" Как са изглеждали преди 35 години (СНИМКА) Катето Евро показа трогателен кадър
Стана 4-кратен световен шампион Млад българин удивлява в математиката Земетресение в Калифорния Трусът е от 5,2 по скалата на Рихтер
Почина Ализа Маген - жената с най-висок пост в историята на "Мосад" Тя си отиде на 88 години Какво ще е времето днес? По Черноморието ще е предимно облачно