Рецепта за гъбена супа с кладница и ориз
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кладница - 500 г
моркови - 2 бр.
пресен лук - 1 стрък
чесън - 1 - 2 скилидки
зеленчуков бульон - 1, 5 л
ориз - 100 г
червен пипер - 1 ч.л.
доматено пюре - 1 с.л.
зехтин - 60 мл
домати - 2 бр.
сол
черен пипер - на вкус
магданоз
копър - шепа ситно накълцани пресни листа
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете гъбите на лентички, морковите на дребни парчета, а лука и чесъна – на ситно. Загрейте зехтина и задушете в него гъбите и морковите с щипка сол. Добавете лука, чесъна и поръсете с червен пипер.
Прибавете измития и отцедения от водата ориз, доматеното пюре, разбъркайте и налейте горещия зеленчуков бульон.
Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Гответе, докато оризът се свари. Може да добавите допълнително горещ зеленчуков бульон или вода до желаната гъстота.
Накрая добавете настърганите на едро ренде обелени домати, поръсете със ситно накълцания магданоз и копър, разбъркайте и оставете гъбената супа да поври още няколко минути.
Добър апетит с моята гъбена супа с кладница и ориз!
Източник: Gotvach.bg