Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецептата на баба Златка за домашна шаурма: вкусна и безопасна

Ключови думи: шаурма, лесно, приготвяне, домашна

Лятото е времето, в което мнозина искат да похапват по-леки неща. Разбира се има и такива, които дори и в горещините искат да хапват някоя сочна мръвка. Ще предложим една уникална рецепта за домашна шаурма, която е чудно вкусна и за разлика от тези, които се предлагат от съмнителни мургави типове е безопасна! Тя е толкова вкусна и хрупкава, колкото прословутата улична храна. Но в същото време знаете точно какво слагате в плънката.

Какво е шаурма и какво означава шаурма?

Смята се, че произхожда от Османска Бурса или днешна Турция, шаурма е известна още като шаурма или шаверма, което на арабски означава „завъртане“. В допълнение, шаурма идва от турската дума „чевирме”, което също означава „завъртане“ или „въртене“. Шаурма се приготвя чрез подреждане на ленти от мазнина или парчета подправено месо върху вертикален грил. След това тези мазнини и меса се запичат бавно и се сервират върху ориз или като сандвич или обвивка.

Необходими продукти:

филе от пилешки бут - 1 кг;
домат - 1 бр.;
зеле - 300 гр.;
краставици - 2 бр.;
лаваш - 4 бр.;
слънчогледово масло - 3 супени лъжици. л.;
майонеза, кетчуп, сол, черен пипер, подправки - на вкус

Начин на приготвяне:

Мариновайте пилешкото месо в смес от масло, сол и черен пипер. Печете във фурната до готовност. Охладете леко, нарежете на кубчета.  Нарежете доматите и краставиците на лентички. Настържете зелето на специално ренде, добавете сол и разтрийте старателно с ръце. Намажете пита хляба с майонеза и кетчуп, добавете пиле, зеленчуци и добавете още сосове, ако е необходимо. Завийте питата на руло и изпечете в електрическа скара на пълна мощност за 3-5 минути или в сух горещ тиган без капак за 4 минути от всяка страна.

Калорично съдържание на 100 g: 172,93 kcal. BJU: 10.25/7.63/15.46.

Времето за готвене на домашна шаурма е 1,5 часа.

2
Коментара по темата
2.
Az
13.07.2024 07:24:51
Искам снимка и интервю с клипче на баба Златка как прави шаурма! За достоверност на новината. Защото тя каза, че не е чувала за шаурма!
1.
Mu6ama
12.07.2024 22:04:06
менте новина. Шаварма е арабско. Турците съ го крали
  Добави Коментар
За дамите: Как да разберем, че мъжът срещу нас иска SEX? Докосването е най-важният знак 5 важни практики за щастлив брак всеки ден С малки ежедневни жестове можете да направите брака по-здрав и хармоничен
Учениците от 9 клас ще имат изпит по природни науки през октомври Това няма да е външно оценяване Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа
Заедно към мечтаното бебе в Царево Кметът на Община Царево Марин Киров оказва пълна подкрепа и съдействие на инициативата Важно за родители: Предлагат промени и глоби в данъчните облекчения за деца При първо нарушения глобата ще бъде от 5000 до 15000 лв., а при повторно - от 10000 до 30000 лв. 
Ще има ли промяна в цените на винетките догодина Служебният министър на регионалното развитие и Виолета Коритарова - Касабова с успокоение за шофьорите Лейди Гага най-накрая коментира слуховете, че е хермафродит Преди повече от десет години се появиха слуховете, че поп звездата има мъжки и женски полови органи, които тя така и не отрече
Учени посочиха храните, които намаляват риска от деменция Тези храни са богати на антиоксиданти, имат противовъзпалителни и противоракови свойства 6 летища не стигат на Лондон Властите в Лондон наблюдават сравнителен скок на пътниците след пандемията и очакват да се счупи рекорда от 2019 г.
Скрита картина на Моне отива на търг за 35 млн. долара Шедьовърът е една от осемте творби от серията "Водни лилии" Купи си „Майбах“ за 400 бона от Миро Дзвера Певецът сам се похвали за новата си придобивка