Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Цял живот ще съм благодарна на леля Златка за рецептата на тази домашна теглена баница

Ключови думи: домашна теглена баница, флагман, рецепта

Още не сте опитвали подобна рецепта за баница ! И нека фактът, че се прави с домашно замесено тесто, не ви отказва, защото процедурата е лесна и простичка, а резултатът – малка фантазия от  тесто и плънка!

Ето какво ви трябва за тази домашна теглена баница:

Необходими продукти:
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка суха  мая
600 мл вода (или 3 чаши по 200 мл)
1 чаена лъжичка сол
600 г  брашно
100 г масло
200 мл олио (1 чаша)
 сирене на вкус
1 яйце
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:
Замесете тесто, като първо смесите маята и захарта. Добавете 3 чаши вода със стайна температура и разбъркайте с шпатула, докато маята започне да набъбва. След това добавете 1 чаена лъжичка сол и накрая добавете брашното, на два пъти.

Омесете  тестото първо с шпатула, а когато бъркането стане трудно, защото ще започнат да се образуват по-големи парчета тесто, започнете да месите на ръка. Прехвърлете тестото върху набрашнена работна повърхност и месете, докато стане гладко, компактно и не лепне по пръстите ви.

След това го разтегнете с ръце под формата на по-дебело руло и го нарежете на 15 парчета. Оформете всяко парче на цилиндър, както е показано на снимката по-долу. В огнеупорен съд или по-дълбок съд сложете 100 г разтопено масло и 100 мл олио.

Започнете да нареждате парчетата  тесто в съда, след което ги покрийте с прозрачно фолио и оставете  тестото да почине 20 минути. След като изтече времето, оваляйте хубаво  тестото в мазнината от всички страни и започнете да разтягате парчетата едно по едно с помощта на пръстите си.

 Тестото ще бъде толкова еластично, че ще забележите как се разтяга почти без усилия. Когато го разтегнете доколкото можете, започнете да нареждате натрошеното  сирене на един ред в единия край, а след това го увийте като руло, като започнете от края, където е сиренето.

Така приготвяте цялото останало тесто до изчерпване и след това в кръгла тава започнете да увивате лентите от средата като охлюв, докато напълните цялата тава. Намажете с 1  яйце и поръсете със сусам непосредствено преди да сложите баницата във фурната.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто кафяво отгоре и готовност отвътре. Забележка: ако  сиренето, което използвате, не е солено, можете предварително да го настържете и посолите.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Близо 12 000 контрабандни „маркови“ стоки задържаха на МП Лесово По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Бургас Майка на нападнато момиче в София: Банди ходят в мола за грабежи и изнасилвания Има групи, които се бият, носят оръжия – боксове, ножове, каза тя
Британски генерал: Готови сме да се бием с Русия още сега И все пак британските сухопътни сили имат редица проблеми  Антисемитски акт ли е решението за арест на Бенямин Нетаняху? Международния наказателен съд в Хага издаде заповед и за ареста на бившият израелски военен министър заради военни престъпления
Пети опит за избор на парламентарен шеф Това ще е рекордният 12 ден на първото заседание на 51-ото Народно събрание Разбиха престъпна мрежа с български просяци в Гърция Арестувани са четирима, издирват още двама замесени
За по-качествен секс: Мастурбирайте поне веднъж седмично Редовните физически упражнения също  подобрят качеството на интимния живот 5 техники за флирт, с които да накарате мъжа да ви хареса Ето кои са те 
Могат ли двама души с една и съща зодия да имат успешен брак? Дали астрологичните прилики са рецепта за вечна любов или вещаят катастрофа Леля ми прави този вкусен свинско-славянски гювеч, уникален е Ето я нейната рецепта
Владимир Путин с извънредно обръщение Говори към руския народ, но и не само Как можем да отслабнем и да избегнем увисналата кожа Пластичен хирург съветва да си набавяме много вода, докато отслабваме