Откакто научих тази рецепта, не ям тиквичките по друг начин
Ето една страхотна идея за приготвяне на вкусни тиквички без брашно. Винаги се стремя към простота в готвенето. Предпочитам лесни рецепти с лесно достъпни съставки. Особено през лятото, когато не искате да стоите до печката. Тази рецепта просто се хвърля и приготвя в тиган и е вкусна, сервирана гореща или студена.
Необходими продукти:
• 2 тиквички (малки)
• 2 скилидки чесън
• Малък куп зеленина
• 3 яйца
• Сол, черен пипер (на вкус)
• 3 с.л.овесени ядки (инстантно)
• Растително масло за пържене
Начин на приготвяне:
Добавете яйцата и овесените ядки в купа, разбъркайте и оставете настрана.
Вземете тиквичките, решете сами дали да премахнете кората или не. Ако тиквичките са млади, това не е необходимо.
Добавете зелените към тиквичките без течност (аз използвах зелен лук и копър) и пресовайте чесъна на вкус.
След това добавете овесени ядки с яйца.
Сол, черен пипер, разбъркайте и основата е готова.
Поставете сместа от тиквички в тиган и ги запържете на умерен огън от двете страни до готовност.
Сос от сирене:
Повечето рецепти с тиквички включват сирене. Не го добавям към основното ястие, но сосът със сирена го правя отделно. Става бързо и много вкусно.
• За да приготвим соса със сирене ще ни трябва:
• Топено сирене 4 филийки (65 грама)
• Масло 10 гр.
• Прясно мляко 50 мл.
• Чесън 1 скилидка
• Щипка захар
В малка тенджера или тенджера се налива мляко, изстисква се чесънът, добавя се щипка захар и 4 филийки (около 65 грама) топено (крема) сирене. Можете да използвате сирене не в чинии.
Поставете на огъня, оставете да заври и изчакайте, докато сиренето се разтвори напълно. Това отнема не повече от една минута.
Сосът е гъст и много вкусен.
Може да добавите твърдо сирене директно към основната смес, но на мен ми е много по-добре със сос.
Добави Коментар