С тази рецепта пържените ви картофи са като от ресторант - винаги ще са хрупкави и добре изпечени
Ключови думи:
пържени картофи, рецепта за пържени картофи
Кой не обича пържени картофи? Има обаче тънкости при приготвянето им в домашни условия. Ето и рецептата.
Необходими продукти
картофи – 4 бр., големи
зехтин – 3 с.л.
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на тънки ленти. Поставят се върху чиста повърхност и внимателно се изстискват.
Колкото са по-сухи, толкова по-хрупкави стават. Загрява се 1/2 от зехтина в средно голям тиган и се слага 1/4 от картофите.
Натискат се метална шпатула, докато се пържат и станат златистокафяви.
Картофките се поръсват със солта и черния пипер.
Добави Коментар