Нарежи гъбата и я напълни с малко сол, а после я сложи в хладилника, резултатът ще те впечатли!
Преди време попаднах на един много интересен трик, който няма начин да не споделя с теб. Той включва обикновена гъба за съдове и малко готварска сол. Със сигурност си струва да се опита. Какво трябва да направиш?
Вземи ножче и направи отвор встрани на гъбата за миене на съдове. В получилия се отвор изсипи малко сол, разпредели я равномерно.
След като всичко е готово, постави гъбата със солта в хладилника. За предпочитане е това да се случи точно срещу дренажния отвор. Истината е, че гъбата ще абсорбира всичката излишна влага. По този начин тя вече няма да се струпва по стените на хладилника.
Полезно е да знаеш, че солта има и добър дезинфекционен ефект.
Друг добър вариант е да поставиш гъбата на рафт в хладилника или в някое от отделенията на вратата.
Поради това, че всичката излишна влага ще бъде абсорбирана от гъбата, зеленчуците, билките и плодовете, които се намират в хладилника ще останат свежи за по-дълго време. Препоръчително е на всеки 2 седмици гъбата да се изплаква и да се слага сол отново. Този метод е изпитан и работи.
Влагата в хладилника кондензира върху изпарителя, след което се изкапва върху компресора и изпарява в помещението.
Гъбата със соле толкова от полза колкото и тая статия.
ПЪЛНА ТЪПОТИЯ.
Глаголът "Нарежи" е коренно различен от "Срежи"!