Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Готвач от Египет ме научи на тази рецепта за арабски палачинки с мая и банан, сглобяват се и на торта

Ключови думи: арабски палачинки, флагман, палачинки с банан и мая

Тези палачинки веднага ще Ви спечелят с вкуса си. За приготвянето им са ви нужни банани,  яйца,  мая и малко  брашно, а аз ги намазах с крем, наредих една върху друга, и се получи много вкусен и ефектен сладкиш. Всички харесаха вида и вкуса! Рецептата я научих по време на почивката си в Египет. Шеф-готвач в хотела ни ги правеше всяка сутрин, а после ми издаде и тайната. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие уникалните Арабски палачинки :

Продукти за  тестото:
3 банана
2  яйца
3 супени лъжици захар (или на вкус)
1 щипка сол
200 мл прясно мляко
1 супена лъжица суха мая
200 мл топла вода
260 г брашно

ЗА КРЕМА:
500 г крема сирене
200 г масло
380 г кондензирано мляко
горски плодове за украса

ПРИГОТВЯНЕ:
Намачкайте бананите с вилица или блендер до гладко пюре. Добавете две  яйца, захар и щипка сол, хладкото  мляко и сухата  мая. Разбийте добре, докато всички съставки станат гладки.

Добавете горещата вода, разбъркайте, след което постепенно добавете брашното. Разбийте на ръка с бъркалка или с миксер, както ви е по-лесно. Трябва да се получи гладка смес без бучки.

Покрива се със стреч-прозрачно фолио и се оставя на топло за половин час, за да се активира  маята и да втаса. След изминалото време  тестото трябва да е втасало и да е увеличило обема си.

Разбъркайте малко сместа и можете да започнете да печете палачинките. Покрийте с тънък слой от сместа тигана, в който ще пържите палачинките, и го загрейте на умерена температура.

Печете ги както обикновени палачинки: изсипете с черпак в загрятия тиган, разпределете  тестото по цялата повърхност и печете за няколко минути до златисто. След това внимателно го обърнете и запечете за още малко от другата страна.

Наредете изпечените палачинки една върху друга. Можете да ги поднесете веднага, поръсени с малко пудра захар, кленов сироп, мед и ядки, сметана, сладко или каквото искате.

А може и да ги сглобите като торта, като помежду им намажете от крема, приготвен от смесените продукти (изброени по-горе в рецептата).

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Радва се на голяма любов Михаела Филева е в много романтична връзка Секретен документ разкрива планът на Путин за прекратяване на войната в Украйна Кремъл предлага Украйна да бъде разделена на три части, като целият изток на страната и Крим остават за Русия
Малкият креслив орел царува в Сакар планина Горски експерти и орнитолози са оптимисти за бъдещето на защитения вид Тръмп ще уволни 15 000 трансджендъри от US-армията Новоизбраният президент може да издаде указа още на първия си работен ден
Зонта клуб Бургас с куп инициативи днес 25-ти ноември е Международният ден за елиминиране на насилието срещу жените Пиех по три уискита преди 9 сутринта
Разцелуваха се Галена и Теа са първи дружки Прекръсти се, че не я познава, а са пяли на една сцена /видео/ Беатрис Халваджиян и Орлин Горанов пяха в Коледно матине 2023 година един след друг
Николай Димитров: Община Несебър изпълнява отговорна и целенасочена политика за опазване и съхраняване на Стария град Несебър прие важен доклад, ето неговите акценти Абсолютната класика "Железният светилник" отново изгрява на бургаска сцена Билетите ви очакват на каса НХК, като поради големия зрителски интерес е добре да не чакате до последния момент и да запазите своя навреме
Ядоса се много Емануела попита: Адекватни ли сте?  Преживя 4 куршума, за да дойде в София и... Съперникът на Кобрата има живот като на филм