Готвач от Египет ме научи на тази рецепта за арабски палачинки с мая и банан, сглобяват се и на торта
Тези палачинки веднага ще Ви спечелят с вкуса си. За приготвянето им са ви нужни банани, яйца, мая и малко брашно, а аз ги намазах с крем, наредих една върху друга, и се получи много вкусен и ефектен сладкиш. Всички харесаха вида и вкуса! Рецептата я научих по време на почивката си в Египет. Шеф-готвач в хотела ни ги правеше всяка сутрин, а после ми издаде и тайната. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие уникалните Арабски палачинки :
Продукти за тестото:
3 банана
2 яйца
3 супени лъжици захар (или на вкус)
1 щипка сол
200 мл прясно мляко
1 супена лъжица суха мая
200 мл топла вода
260 г брашно
ЗА КРЕМА:
500 г крема сирене
200 г масло
380 г кондензирано мляко
горски плодове за украса
ПРИГОТВЯНЕ:
Намачкайте бананите с вилица или блендер до гладко пюре. Добавете две яйца, захар и щипка сол, хладкото мляко и сухата мая. Разбийте добре, докато всички съставки станат гладки.
Добавете горещата вода, разбъркайте, след което постепенно добавете брашното. Разбийте на ръка с бъркалка или с миксер, както ви е по-лесно. Трябва да се получи гладка смес без бучки.
Покрива се със стреч-прозрачно фолио и се оставя на топло за половин час, за да се активира маята и да втаса. След изминалото време тестото трябва да е втасало и да е увеличило обема си.
Разбъркайте малко сместа и можете да започнете да печете палачинките. Покрийте с тънък слой от сместа тигана, в който ще пържите палачинките, и го загрейте на умерена температура.
Печете ги както обикновени палачинки: изсипете с черпак в загрятия тиган, разпределете тестото по цялата повърхност и печете за няколко минути до златисто. След това внимателно го обърнете и запечете за още малко от другата страна.
Наредете изпечените палачинки една върху друга. Можете да ги поднесете веднага, поръсени с малко пудра захар, кленов сироп, мед и ядки, сметана, сладко или каквото искате.
А може и да ги сглобите като торта, като помежду им намажете от крема, приготвен от смесените продукти (изброени по-горе в рецептата).
Добави Коментар