Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Редиш тиквичките, а след това поливаш със заливката и печеш, получава се невероятна вкусотия

Ключови думи: тиквички, запеканка, рецепта

Наистина е толкова вкусно, че дори тези, които не обичат тиквички, прояждат, след като го опитат! Слоеве пържени/печени тиквички в хубав “сандвич” между кашкавал и шунка, залети със смес от яйца и сметана и запечени на фурна… Ще останете удивени от вкуса! Ето продуктите за тази невероятна вкусотия с тиквички :

3 средно големи тиквички (може да опитате и с патладжани)
3-4 яйца
100 гр.
брашно
150-200 гр. пуешка шунка
200 гр. кашкавал, моцарела или Едам
180 гр. заквасена сметана с 12 % масленост
сол
суха подправка (вегета)
черен пипер на вкус
Начин на Приготвяне:
Обелете тиквичките, нарежете ги по дължина с нож на възможно най-тънки ленти. Посолете ги и ги оставете в гевгир да си пуснат сока. Половин час е достатъчен.

След изминалото време тиквичките ще пуснат сок, от който трябва да се отцедят, след което да се овалят в брашно. Междувременно загрейте олиото на умерена температура (по желание можете да ги запечете във фурната, върху хартия, поръсена с малко олио).

Запържете тиквичките до златисто кафяво. Изпържените тиквички се нареждат върху хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина. Разбира се, по-здравословният вариант е този, ако ги изпечете на фурна, така че на който му харесва или му е по-лесно, нека ги приготви така.

Намажете вътрешността на огнеупорен съд добре с олио или масло (може да използвате и такива от алуминиево фолио, стъклени огнеупорни съдове или форма по избор, с по-малък размер).

След това се нареждат ред тиквички. Върху тиквичките се нареждат ленти шунка и настърган кашкавал. Продължете процедурата до изчерпване на материала. Получих три слоя, като последният слой завърших с шунка.

Разбийте заквасената сметана и яйцата, след което залейте тиквичките. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и се пече в загрята на 200 градуса фурна за около половин час. Сервирайте топло.

2
Коментара по темата
2.
Светльо
11.07.2024 07:26:18
Габи, обичам те!
1.
Габи
10.07.2024 09:27:48
Нали трябваше да се редат само тиквичките?От къде излязоха и другите всички доста скъпи продукти?Разточителна, скъпа и безинтересна рецепта.
  Добави Коментар
Продават рядка находка от Титаник за 50 хил. паунда Ханс Кристенсен Гивард е сред 1500-те загинали при сблъсъка на кораба с айсберг Носи дрехите на майка си в предаването Мацката с най-много рози в Ергенът жъне успех, след успех и по всичко личи, че се превръща в основна фаворитка на Васил
Ако това се случва с вашата пералня, значи се разваля Вижте важните признаци Почина успял българин Напусна ни Илия Пехливанов
Стана ясно кой е арестуваният топ мафиот в центъра на София. Голяма клечка е! Това е Александър Любович Иззеха анаболни стероиди за над 500 000 лева в Студентски град Месечно от схемата са печелени около 120 000 лева
Какво се случи с нея? Изчезнала е безследно  Кметът Николай Димитров: Равда има най-дългия туристически сезон в община Несебър Равда и Несебър вече се възприемат като едно цяло – туристите трудно могат да направят разлика между двете селища благодарение на унифицираната инфраструктура, отбеляза градоначалникът
Лоша новина за великденската салата Пълна е с нитрати  Този празничен Великденски козунак на плитка стана любим на синовете ми и дори свекървата ме похвали Сложих шипков мармалад в козунака и у дома са във възторг
Ситроен потегли сам и помете в гръб бургазлийка до център "Мадика" Жена влезе в болница, след като... Агнешкото стана празничен деликатес, внасяме яйца на поразия За една година сме произвели малко над 6000 тона агнешко месо