Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-вкусният бананов пай с пухкава заливка, ще искате още и още

Ключови думи: бананов пай, банан, десерт, рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ЗА ТЕСТОТО
брашно - 250 г
масло - 250 г или
сол - 2 щипка
захар - 1 ч.л.
вода - 5 с.л. ледена

ЗА ПЛЪНКАТА
прясно мляко - 750 мл
брашно - 200 мл
захар - 10 с.л.
яйца - 3 бр.
масло - 20 г
ванилия - 1 пак.
банани - 2 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресейте брашното и го смесете с размекнатото масло, солта, захарта и замесете меко тесто, добавяйки по малко ледена вода. Покрийте го и приберете в хладилник. Налейте млякото в дълбока тенджера. Размийте вътре брашното и добавете 4 с.л. захар. При непрекъснато бъркане кипнете сместа и варете на умерен огън до получаването на гъст крем. Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте, а после постепенно ги добавете към млечната смес.

Разбъркайте, добавете маслото и ванилията и свалете от котлона. Докато кремът се охлажда, разточете тестото на кора с дебелина около 1 сантиметър и покрийте с него дъното и стените на предварително намазнена тава. Изпечете блата в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути до зачервяване. Нарежете бананите на колелца и ги наредете върху изпечения блат. Отгоре налейте крема.

Смесете белтъците с остатъка от захарта и разбийте на гъст сняг, с който покрийте повърхността на пая. Запечете десерта в загрята на 150 градуса фурна за около 10-15 минути, до готовност на белтъците. Изчакайте да се охлади и поднесете. Ако този пай ви харесва, опитайте и другите ни рецепти за бананов пай или пък си спретнете един боровинков пай.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила