Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пухкава мачкана баница: Изглежда сякаш сте я правили с два пакета кори!

Ключови думи: мачкана баница, флагман, рецепта

Опитвали ли сте някога Мачкана баница? Макар да звучи леко странно, всъщност крайният резултат е убийствено вкусна и много сочна и пухкава баничка. Именно така я правят сръбкините и македонките, а те, както е известно, са майсторки на баниците.

Днес ви предлагаме да я приготвите именно по тази рецепта, за да се насладите на наистина неповторим вкус:

Необходими продукти:
500 г готови  кори за баница

500 г краве  сирене

4 яйца

50 мл олио

100 мл кисело мляко

100 мл газирана вода

половин пакетче  бакпулвер (6 г)

Начин на приготвяне:
Опаковка от половин килограм  кори съдържа общо двадесет броя кори, нито твърде тънки, нито твърде дебели. Получават се общо пет рула с по четири кори. Изчислете броя на рулата според броя на корите във вашата опаковка.

В по-дълбока купа счупете четири яйца и ги разбийте с бъркалка. След това добавете половин килограм фино краве  сирене, 50 мл олио, 100 мл кисело мляко, 100 г газирана минерална вода и половин пакетче бакпулвер (6 г).

Смесете добре съставките, за да получите гладка смес.

След това отворете корите и ги пребройте, след което ги разделете на купчинки с по 4  кори за едно руло. Отворете едната кора и я намажете равномерно с няколко лъжици от приготвената  плънка.

След това вземете една кора и я сгънете грубо в ръцете си, за да получите нещо като топка – като цъфнала роза. Наистина не е нужно да се притеснявате за формата на “топката” от кората, просто я оставете да бъде ефирна, т.е. да има въздух между слоевете. Поставете я върху единия ъгъл на намазаната с  плънка кора.

Вземете втора кора и я сгънете по същия начин, след което я поставете до първата “топка” намачкана кора. Продължете процедурата с третата кора, за да покриете целия ред основна кора. Разпределете по малко от плънката равномерно върху всяко от натрупаните “топчета”.

След това внимателно започнете да навивате кората на голямо дебело руло. Така приготвеното руло се поставя в предварително намазана с олио, мазс или масло тава на фурната. Продължете процедурата с останалите  кори, докато напълните формата.

Намажете отгоре с останалия пълнеж. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час или до хубаво зачервяване.

Когато се изпече, извадете баницата и след няколко минути можете да я сервирате.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Въпрос от "Стани богат" за 200 лв. препъна мениджърка два пъти Милена Петрова се подхлъзна жестоко, но Ники Кънчев й подсказа Затварят за ремонт ул. „Георги Шагунов“ в Бургас, ето кога Причната е ремонти дейности на ВиК мрежата
Зодиите, с които е най-трудно да се поддържа връзка Ето кои са те От днес: Един ден във Венеция - 10 евро такса Сумата е двойно по-висока от миналогодишната
Патриарх Даниил: Кръстът не е краят, кръстът е сила Да си спомним какво Бог е претърпял и да си дадем сметка къде сме, призова духовникът Засилват контрола по пътищата за почивните дни: Цивилни полицейски коли ще следят за нарушители Очаква се днес да е много по-спокойно с оглед на това, че в четвъртък беше натоварено движението по пътищата
С този вит козунак с течен шоколад ще оберете точките на Великден Ето я рецептата Хотелите по Северното Черноморие били пълни с румънци по Великден Немалко са и българските туристи за празника
Жълт код за интензивни валежи е обявен за шест области Прогноза за времето - петък, 18 април 2025 г. Падат лихвените проценти Икономическият растеж на Еврозоната ще пострада сериозно от американските мита, предупреждава ЕЦБ
Голяма палачинка за закуска! Готви се сама, има тайна съставка Може да е и сладка, и солена Извънредно: Бизнесмен изчезна в София, полицията е накрак Апел за помощ: Мъж е в неизвестност в София, близките търсят информация