Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пухкава мачкана баница: Изглежда сякаш сте я правили с два пакета кори!

Ключови думи: мачкана баница, флагман, рецепта

Опитвали ли сте някога Мачкана баница? Макар да звучи леко странно, всъщност крайният резултат е убийствено вкусна и много сочна и пухкава баничка. Именно така я правят сръбкините и македонките, а те, както е известно, са майсторки на баниците.

Днес ви предлагаме да я приготвите именно по тази рецепта, за да се насладите на наистина неповторим вкус:

Необходими продукти:
500 г готови  кори за баница

500 г краве  сирене

4 яйца

50 мл олио

100 мл кисело мляко

100 мл газирана вода

половин пакетче  бакпулвер (6 г)

Начин на приготвяне:
Опаковка от половин килограм  кори съдържа общо двадесет броя кори, нито твърде тънки, нито твърде дебели. Получават се общо пет рула с по четири кори. Изчислете броя на рулата според броя на корите във вашата опаковка.

В по-дълбока купа счупете четири яйца и ги разбийте с бъркалка. След това добавете половин килограм фино краве  сирене, 50 мл олио, 100 мл кисело мляко, 100 г газирана минерална вода и половин пакетче бакпулвер (6 г).

Смесете добре съставките, за да получите гладка смес.

След това отворете корите и ги пребройте, след което ги разделете на купчинки с по 4  кори за едно руло. Отворете едната кора и я намажете равномерно с няколко лъжици от приготвената  плънка.

След това вземете една кора и я сгънете грубо в ръцете си, за да получите нещо като топка – като цъфнала роза. Наистина не е нужно да се притеснявате за формата на “топката” от кората, просто я оставете да бъде ефирна, т.е. да има въздух между слоевете. Поставете я върху единия ъгъл на намазаната с  плънка кора.

Вземете втора кора и я сгънете по същия начин, след което я поставете до първата “топка” намачкана кора. Продължете процедурата с третата кора, за да покриете целия ред основна кора. Разпределете по малко от плънката равномерно върху всяко от натрупаните “топчета”.

След това внимателно започнете да навивате кората на голямо дебело руло. Така приготвеното руло се поставя в предварително намазана с олио, мазс или масло тава на фурната. Продължете процедурата с останалите  кори, докато напълните формата.

Намажете отгоре с останалия пълнеж. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час или до хубаво зачервяване.

Когато се изпече, извадете баницата и след няколко минути можете да я сервирате.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Прекръстиха Иво Аръков на Каръков след три греди в Hell`s Kitchen Актьорът сподели, че се притеснявал да не вдигна топката и да уцели флага на Тайланд, за да не му се наложи да готви нещо азиатско  Български град се тресе В баскетболна истерия
Каза много важни думи Свързани с Космоса и "Дракон" Изненада американската полиция Тюленче реши да се разхожда далеч от водата
Румен Радев: Само единни ще съхраним България в глобалния смут, онази светла република на Левски С болка трябва да признаем, че ние сме разделен народ във време разделно и това е опасно, предупреди президентът Светлана към шеф Ангелов: Не ме наричай повече Гущерова, защото вече съм свободна Тя обеща да каже на боса на Hell`s Kitchen насаме дали има в живота й друг
Петя Точева пое голям риск и готвачките размазаха сините в Hell`s Kitchen с 12:0 Ако бяхме загубили, си заминавах от шоуто, но за жалост на някои ще остана още дълго време да ги дразня, сподели гимнастичката от Бургас  Почина внезапно От инфаркт
Събра погледите на 60 години Кортни Кокс е в отлична кондиция Бургазлия разказа на премиера за фурора си в Полша Цанко Цанков отвя конкуренцията на Световна купа
Нови силни трусове до България В Санторини е много опасно Машинист загина при катастрофа между товарни влакове Има българска следа