Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пухкава мачкана баница: Изглежда сякаш сте я правили с два пакета кори!

Ключови думи: мачкана баница, флагман, рецепта

Опитвали ли сте някога Мачкана баница? Макар да звучи леко странно, всъщност крайният резултат е убийствено вкусна и много сочна и пухкава баничка. Именно така я правят сръбкините и македонките, а те, както е известно, са майсторки на баниците.

Днес ви предлагаме да я приготвите именно по тази рецепта, за да се насладите на наистина неповторим вкус:

Необходими продукти:
500 г готови  кори за баница

500 г краве  сирене

4 яйца

50 мл олио

100 мл кисело мляко

100 мл газирана вода

половин пакетче  бакпулвер (6 г)

Начин на приготвяне:
Опаковка от половин килограм  кори съдържа общо двадесет броя кори, нито твърде тънки, нито твърде дебели. Получават се общо пет рула с по четири кори. Изчислете броя на рулата според броя на корите във вашата опаковка.

В по-дълбока купа счупете четири яйца и ги разбийте с бъркалка. След това добавете половин килограм фино краве  сирене, 50 мл олио, 100 мл кисело мляко, 100 г газирана минерална вода и половин пакетче бакпулвер (6 г).

Смесете добре съставките, за да получите гладка смес.

След това отворете корите и ги пребройте, след което ги разделете на купчинки с по 4  кори за едно руло. Отворете едната кора и я намажете равномерно с няколко лъжици от приготвената  плънка.

След това вземете една кора и я сгънете грубо в ръцете си, за да получите нещо като топка – като цъфнала роза. Наистина не е нужно да се притеснявате за формата на “топката” от кората, просто я оставете да бъде ефирна, т.е. да има въздух между слоевете. Поставете я върху единия ъгъл на намазаната с  плънка кора.

Вземете втора кора и я сгънете по същия начин, след което я поставете до първата “топка” намачкана кора. Продължете процедурата с третата кора, за да покриете целия ред основна кора. Разпределете по малко от плънката равномерно върху всяко от натрупаните “топчета”.

След това внимателно започнете да навивате кората на голямо дебело руло. Така приготвеното руло се поставя в предварително намазана с олио, мазс или масло тава на фурната. Продължете процедурата с останалите  кори, докато напълните формата.

Намажете отгоре с останалия пълнеж. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час или до хубаво зачервяване.

Когато се изпече, извадете баницата и след няколко минути можете да я сервирате.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
6 причини, поради които мъжете напускат жена, дори тя да изглежда перфектна Мъжете често ценят своята независимост и когато усетят, че една връзка отнема свободата им, започват да мислят за изход 7 знака, че мъжът ви винаги ще бъде верен Много хора гледат назад към минали връзки с приятни спомени, а някои дори поддържат приятелства с минала любов. Но мъдрите хора се пазят от прекалено много общуване с бивши
Тези зодии са най-добрите бивши Имате късмет, ако сте били във връзка с тях Рецепта за веган брауни с банан и тахан Здравословен сладкиш
Колко често трябва да сменяме чаршафите и кога - матрака Експерти съветват да перем чаршафите си всяка седмица Има нов, но го крие Малко след като се роди дъщеря й Симона се раздели с бащата на детето й – Даниел Милушев, заради изневяра от негова страна
Отбелязваме 50 години от това паметно събитие, което няма край Строежът му ту започва, ту спира и винаги е съпътстван от скандали Загърбиха ли враждата си За момента публично известната среща между тях е само една - през 2019 г
Край на кастрациите! Ще има ваксина яма упойка, нито хирургическа процедура, само обикновена инжекция Изповяда се за дрогата Според хитмейкъра по това време той се е чувствал сякаш умира
Разведе се заради турски милионер Турският богаташ е на 35 години и е един от най-заможните в Истанбул И Гърция не може да се справи с българската мафия Журналистическо разследване разкрива, че тези престъпни организации проникват в местния бизнес, включително в нощни клубове и туристически предприятия, като често използват фалшиви самоличности