Тази тайна съставка превръща таратора в лятно вълшебство
Една от най-предпочитаните летни супи безспорно е таратора. Всеки знае как се приготвя той. Рецептата е лесна, а резултатът е лек и освежаващ вкус. Тази студена супа се приготвя само с няколко съставки, но пък е толкова вкусна и любима на поколения българи.
Поднасяме я на трапезата предимно през горещите летни месеци, но можем да я хапваме по всяко време на годината.
Таратор по традиционна българска рецепта
Краставиците почти нямат калории, а киселото мляко е чудесен източник на протеини, калций и пробиотици. Свежият копър е идеално допълнение към таратора и сякаш без него той не би имал същия вкус.
Необходими продукти: 400 г кисело мляко, 400 мл вода, 1-2 краставици, 2 ч. л. чесън на прах, 1/2 връзка пресен копър, 1-2 с. л. зехтин екстра върджин, Сол на вкус, 20 г натрошени орехи, по желание
Начин на приготвяне: Нарежете краставиците на малки кубчета или ги настържете на ренде.
Изсипете киселото мляко в купа. Излейте водата, добавете кубчетата краставица.
Подправете с чесън на прах, наситнен пресен копър, зехтин и сол на вкус.
Разбъркайте и поднесете като студено предястие.
Ето и тайната съставка: Някои хора обичат да поднасят студената млечна супа с натрошени орехови ядки. Ако искате да бъде по-хранителна, то добавете около 20 г натрошени орехи. Те ще придадат и приятен ядков вкус на предястието. Но за да запазите свежестта на му, прибавете няколко кубчета лед. Така и в най-топлото време ще можете да го хапвате с наслада.
Хапвайте я без грам угризения, тъй като е напълно подходяща за спазване на кето диета, благодарение на нисковъглехидратните продукти, използвани в рецептата за приготвянето й.
Недопустимо!!!
Все едно да направите картофено пюре с пастор!
Рецептите ги преписват вероятно от руски сайтове!