С тази рецепта мекиците стават най-вкусни и пухкави
Днес ви представяме най-добрата рецепта за пухкави мекици:
Необходими продукти:
брашно – 4 ч.ч.
сол – 1 ч.л.
захар – 2 с.л.
мая – 1 с.л. суха
вода – 1 и 1/2 ч.ч. топла
ракия – 1 капачка
бакпулвер – 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Смесете сухите продукти в голяма купа и прибавете водата, като бъркате до получаване на много гъста каша.
За да не поемат в последствие при пържене мекичките много мазнина, може да сложите 1 капачка ракия в тестото за мекици.
Покрийте купата с намаслено фолио и оставете да престои в хладилник до следващата сутрин.
Тестото трябва да увеличи обема си 3-4 пъти и да е на шупли. Получава се доста лепкаво.
Поръсете тестото с бакпулвера и омесете отново добре. Оставете да се надигне пак.
Загрейте повечко мазнина в тиган, намазнете ръце и гребвайте от тестото, като оформяте тънки мекички.
Изпържете любимите мекици от двете страни.
Изваждайте готовите върху кухненска хартия.
Поднесете със солена или сладка гарнитура вече изпържените пухкави мекици.
Добави Коментар