Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Такова картофено пюре през живота си не сте яли!

Ключови думи: рецепта за картофено пюре

Обичате ли картофено пюре? А какво ще кажете към него да добавите и малко тиквички?

Крайният резултат ще ви остави без думи - изключително ароматен, с характерния вкус на картофи и една приятна нотка на тиквички.

Рецептата може да се приготви по различни начини. Може да сварите зеленчуците във вода или на пара или да сварите само картофите, а тиквичките да запържите и да ги добавите по-късно.

Друг вариант е да сварете зеленчуците отделно и след това да ги комбинирате и пюрирате.

Това е една от най-простите и бързи рецепти за пюре: сварете зеленчуците заедно с пикантни добавки, изцедете водата, добавете масло, мляко и превърнете всичко във въздушно пюре с деликатен вкус, нотка на свежест и някаква лекота.

Пюрето може да се сервира както отделно, така и като гарнитура към всякакви ястия от месо, риба или дивеч.

Списък с продукти за 4 порции: 
4 бр. картофи
1 бр. тиквичка
1 бр. зрял лук 

30 гр. зелен лук
20 гр. краве масло
1/2 чаша прясно мляко

2 бр. дафинов лист
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Картофите, които ще използваме за пюрето, е добре да са нишестени сортове (ронливи).

Обелете картофите и тиквичките и ги нарежете на няколко части. Тъй като тиквичките се сваряват по-бързо, ги нарежете на по-едри кубчета от картофите.

Сложете зеленчуците в тенджера, добавете 1-2 бр. дафинов лист, сол и залейте с вода. 

Когато картофите омекнат, добавете горещо мляко и парче масло. Пюрирайте зеленчуците с блендер или обикновена преса за картофи.

Пюрето трябва да стане нежно и еднородно, без бучки.

Нарежете зрелия и пресния лък на ситно и  го запържете в слънчогледово олио до златистокафяво.

Изсипете част от пюрето в чиния, залейте го с малко от запържения лук и отгоре поръсете с пресен копър. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Аптеките в Ямбол, в Бургас и други области затварят за два часа в знак на протест Причината за недоволството е, че промените ще доведат до значителни затруднения за фармацевтите и пациентите Слънце по морето, скачайте в банските Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°
Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Ураганът удари островите с най-високата 5 степен Тиха война в лагера на демократите след дебата между Байдън и Тръмп Президентите в САЩ не могат да бъдат подведени под каквато и да била отговорност, коментира Симеон Гаспаров
5 неща, които карат мъжа да е верен на жена си Ценни качества според мъжете Какви мъже си падат по по-пищни жени? Ето какво прави по-пухкавите жени по-привлекателни за някои господа
Лидия заработва колосалните 145 бона само за месец За едно излизане на сцена сумата е 6600 лева с ДДС Русия се похвали, че изучава непокътната система за насочване на ракети ATACMS Москва осъди Вашингтон за доставката на оръжия
Задържаха шофьора, ранил полицай и смачкал 9 коли във Велико Търново Определението подлежи на обжалване пред  Окръжен съд във Велико Търново 7 от 10 американци: Байдън не го слуша главата Конгресмен от Тексас призова вицепрезидента Камала Харис да свика кабинета, за да въведе 25-та поправка на Конституцията на САЩ
Възрастен германец бере душа, падна от колело Инцидентът е станал на пътя Смилян - Рудозем  Времето във вторник горещо, но са възможни бури По-интензивни ще са явленията в Северозападна България