Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Такова картофено пюре през живота си не сте яли!

Ключови думи: рецепта за картофено пюре

Обичате ли картофено пюре? А какво ще кажете към него да добавите и малко тиквички?

Крайният резултат ще ви остави без думи - изключително ароматен, с характерния вкус на картофи и една приятна нотка на тиквички.

Рецептата може да се приготви по различни начини. Може да сварите зеленчуците във вода или на пара или да сварите само картофите, а тиквичките да запържите и да ги добавите по-късно.

Друг вариант е да сварете зеленчуците отделно и след това да ги комбинирате и пюрирате.

Това е една от най-простите и бързи рецепти за пюре: сварете зеленчуците заедно с пикантни добавки, изцедете водата, добавете масло, мляко и превърнете всичко във въздушно пюре с деликатен вкус, нотка на свежест и някаква лекота.

Пюрето може да се сервира както отделно, така и като гарнитура към всякакви ястия от месо, риба или дивеч.

Списък с продукти за 4 порции: 
4 бр. картофи
1 бр. тиквичка
1 бр. зрял лук 

30 гр. зелен лук
20 гр. краве масло
1/2 чаша прясно мляко

2 бр. дафинов лист
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Картофите, които ще използваме за пюрето, е добре да са нишестени сортове (ронливи).

Обелете картофите и тиквичките и ги нарежете на няколко части. Тъй като тиквичките се сваряват по-бързо, ги нарежете на по-едри кубчета от картофите.

Сложете зеленчуците в тенджера, добавете 1-2 бр. дафинов лист, сол и залейте с вода. 

Когато картофите омекнат, добавете горещо мляко и парче масло. Пюрирайте зеленчуците с блендер или обикновена преса за картофи.

Пюрето трябва да стане нежно и еднородно, без бучки.

Нарежете зрелия и пресния лък на ситно и  го запържете в слънчогледово олио до златистокафяво.

Изсипете част от пюрето в чиния, залейте го с малко от запържения лук и отгоре поръсете с пресен копър. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Отиде си една от най-големите актриси на всички времена Актрисата Силвия Пинал, звезда на телевизията и театъра, смятана за последната дива на мексиканското кино, почина на 93-годишна възраст, съобщи Министерството на културата Беглецът финансист Стоян Мавродиев зарязан? Засега само той от тримата обвинени за кредита от 150 милиона успява да се изплъзне от родното правосъдие
Мъж се набута с 48 000 лева заради приложение на телефона си Той последвал реклама за доходност от инвестиции във фейсбук Емрах Стораро се търкаля на легло от пачки във валута Мнозина изобщо не повярваха, че парите са истински, а напечатани салфетки
7 вълшебни идеи за персонализиран подарък за Коледа Край! Окончателно забраниха достъпа до социалните мрежи за деца под 16-г. в тази страна Бързото приемане на новото законодателство в парламента предизвика критики от страна на компании и на депутати
Андрей на финала: Еми кара тежка бременност, няма да присъствам на раждането Известния тв продуцент и водещ Андрей Арнаудов ще става баща за втори път до броени дни Валентин Златев продаде "Къщата с ягодите" Сградата в стил сецесион е придобита от основателите на SiteGround Тенко Николов и Иво Ценов
Откриха татуировки на 5 000 години Те не са направени с игли, а чрез фини разрези, в които е втриван въглен на прах  Драмата в Народното събрание е пълна Почивка след почивката
Ще вдигат заплатите? Високият растеж на компенсацията на един нает ще доведе и до силно нарастване на разходите за труд на единица продукция – с 12% Фрашкан е с пари Виктор е красавец, но и добър бизнесмен, твърди се, че прави страшни пари месечно