Този ароматен ягодов пай направо се топи в устата
Блатове, много меко и ронливо тесто, заедно с ароматен и свеж пълнеж от всякакви пресни или замразени горски плодове или плодове, това е просто страхотен пай за закуска.
За приготвяне ще ви трябват следните съставки:
За пълнене на всякакви горски плодове или плодове.
яйца, 4 бр.;
захар, 350 г;
щипка сол;
ванилин на вкус;
масло, 200 г;
сметана, 400 г;
брашно, 450 г;
бакпулвер, 3 ч.л.;
Процес на готвене
Смесете яйцата със захарта и солта, ванилията и разбийте сместа с бъркалка.
Изсипете разтопено, но охладено масло, заквасена сметана или кефир и разбъркайте до гладкост.
Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, изсипва се в течната основа и се замесва меко и гъсто тесто.
Покрийте тавата за печене с пергамент.
Изсипете тестото и го изравнете.
Вземете всякакви горски плодове – ягоди, боровинки и др. или плодове, нарязани на парчета.
По-добре е да подготвите плодовете и плодовете предварително, като ги нарежете на парчета, така че да дадат сок, който трябва да се отцеди.
Поставете плодовете отгоре.
Печете на 180 градуса около 40 – 50 минути, но вижте фурната си и проверете готовността с клечка.
Готовия сладкиш охладете и поръсете с пудра захар. За такъв пухкав пандишпан с плънка от горски плодове. Заквасената сметана, разбита с прах, е перфектна.
Добави Коментар