Яли ли сте месо по мъжки? Няма такава вкусотия!
Тази рецепта ни изпрати наш читател, който твърди, че само мъж може да сготви толкова вкусно месото. Оригиналната рецепта е наречена Месо по селски , но нашият читател предпочита да я нарича – затова и ние запазихме неговото заглавие.
Най-добре е да приготвите гозбата със свинско месо, но нищо не пречи да използвате пилешко, телешко, заешко или каквото месо в момента имаме под ръка – еднакво вкусно е! Ето цялата процедура:
Необходими продукти:
500-600 гр. свинско месо
200 гр. бекон
1 голяма глава лук (или 2 по-малки)
300 гр. гъби
2 ч.л. горчица
сол, черен пипер на вкус
универсална подправка, чубрица
кетчуп на вкус
За картофеното пюре:
600 гр. картофи
1 ч.ч. прясно мляко
сол, черен пипер
бучка масло
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на средно големи кубчета, запържва се на слаб огън.
Добавя се ситно нарязания лук и след като се запържи малко се добавят и гъбите.
Запържват се още минута, след което се добавят две чаени лъжички горчица, подправките, сол, черен пипер, чубрицата, сухата подправка.
След 3-4 минути се добавя кетчуп, след което продължаваме да пържим още 2-3 минути.
За пюрето:
Картофите се сваряват, след което се обелват и нарязват на парчета.
Докато са още горещи, добавете малко масло и чаша мляко.
Подправете на вкус и разбийте до получаване на хомогенна смес.
Ако пюрето е гъсто, добавете още малко мляко, докато се получи желаната консистенция.
Поднесете месото заедно с пюрето
Добави Коментар