Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тези банички по рецепта на най-добрата кулинарка на Турция са неустоими

Ключови думи: банички, турска рецепта, турски банички

Хайде на баничките! Но не какви да е, а по рецепта на най-добрата кулинарка на Турция! Ще си кажете – банички като банички, какво толкова? Но няма да сте прави, защото тези са нещо изключително – апетитни, ароматни, с хрупкава външност и сочна  плънка отвътре. Ето какво ви трябва за неустоимите банички със сирене по турска рецепта:

Необходими продукти (измерени с чаша от 200 мл):
1 чаша топло прясно мляко
2 чаши топла вода
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
1  яйце
1 супена лъжица суха  мая
6 чаши брашно (около 600 гр.)
За  плънка (по желание):

500 г дребно (фета) сирене
1 връзка пресен магданоз
За намазване на тестото:

125 г масло
60 мл олио
И още:

1 яйце
сусам, кимион, черен кимион…

Начин на приготвяне:
Смесете хладкото мляко и водата в дълбок съд, добавете  маята, захарта, олиото и яйцето със стайна температура.

Разбъркайте добре, след което сипете солта и започнете постепенно да добавяте брашното. Разбъркайте с лъжица.

Когато  тестото се сгъсти, омесете тестото на ръка. Трябва да е меко, но да се отделя от стените на купата. Покрийте с найлоново фолио и оставете на топло място да втасва за 40 минути.

За плънката: смесете съставките.

За намазване: разтопете маслото и го смесете с олиото.

Втасалото  тесто премесете малко върху набрашнен плот, след което го разделете на 10 части. Всяка оформете на топка. Покрийте ги с плик и ги оставете да починат 10 минути.

Вземете една топка и я разточете на голяма тънка кора. При нужда се поръсва с брашно, за да не залепне. Намажете кората с разтопената мазнина, след което започнете да я сгъвате като за бутер  тесто.

Намажете всяка нова повърхност с мазнина при сгъване. Подредете опакованите “кубчета” или “пликове” под фолио или плик, за да не изсъхнат, докато разточвате останалото тесто.

След това вземете първото кубче и леко го разтеглете с точилка.

Наредете плънката по дължина.

Внимателно навийте на руло и подредете върху тава, застлана с хартия за печене.

Нарежете рулцата на по-малки парчета, като хапки. Намажете отгоре с разбито  яйце и по желание поръсете със семена.

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса до приятен загар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мъж е убит, а двама полицаи са ранени при нападение с нож във Франция За пръв път Макрон нарече случай от този тип с истинското му име - ислямски терористичен акт  Ето как ни лъжат с филтриращите кани за вода Рекламираното пречистване на чешмяната вода от всички замърсители с тяхна помощ се оказва невярно
Задължителните документи за автомобила, ако ще пътувате с него зад граница Всички европейски граждани имаме право на престой в друга страна от Европейския съюз до 90 дни без да се налага да изваждаме виза или други документи Свали връхните дрехи Андреа показа отлична кондиция
Арестуваха го Проблеми за Ерик Мабиус Шокираща смърт в Русия Известна жена почина по много нелеп начин
Ваксина ще спира рака, преди да се развие в тялото Учените искат да обучат имунната система да разпознава и унищожава опасните клетки Какъв е характерът ви според кръвната група Хората имат различен характер и кръвната им група играе важна роля за това
Изяли сме 13 000 тона фалшиво сирене Количеството е по-голямо от произведеното през 2023 г. Трагедия във Франция Във френските Алпи
Неприятна новина за феновете на "Спайдърмен" Премиерата се отлага, но с малко... Провал за България В старт на биатлона