Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тези банички по рецепта на най-добрата кулинарка на Турция са неустоими

Ключови думи: банички, турска рецепта, турски банички

Хайде на баничките! Но не какви да е, а по рецепта на най-добрата кулинарка на Турция! Ще си кажете – банички като банички, какво толкова? Но няма да сте прави, защото тези са нещо изключително – апетитни, ароматни, с хрупкава външност и сочна  плънка отвътре. Ето какво ви трябва за неустоимите банички със сирене по турска рецепта:

Необходими продукти (измерени с чаша от 200 мл):
1 чаша топло прясно мляко
2 чаши топла вода
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
1  яйце
1 супена лъжица суха  мая
6 чаши брашно (около 600 гр.)
За  плънка (по желание):

500 г дребно (фета) сирене
1 връзка пресен магданоз
За намазване на тестото:

125 г масло
60 мл олио
И още:

1 яйце
сусам, кимион, черен кимион…

Начин на приготвяне:
Смесете хладкото мляко и водата в дълбок съд, добавете  маята, захарта, олиото и яйцето със стайна температура.

Разбъркайте добре, след което сипете солта и започнете постепенно да добавяте брашното. Разбъркайте с лъжица.

Когато  тестото се сгъсти, омесете тестото на ръка. Трябва да е меко, но да се отделя от стените на купата. Покрийте с найлоново фолио и оставете на топло място да втасва за 40 минути.

За плънката: смесете съставките.

За намазване: разтопете маслото и го смесете с олиото.

Втасалото  тесто премесете малко върху набрашнен плот, след което го разделете на 10 части. Всяка оформете на топка. Покрийте ги с плик и ги оставете да починат 10 минути.

Вземете една топка и я разточете на голяма тънка кора. При нужда се поръсва с брашно, за да не залепне. Намажете кората с разтопената мазнина, след което започнете да я сгъвате като за бутер  тесто.

Намажете всяка нова повърхност с мазнина при сгъване. Подредете опакованите “кубчета” или “пликове” под фолио или плик, за да не изсъхнат, докато разточвате останалото тесто.

След това вземете първото кубче и леко го разтеглете с точилка.

Наредете плънката по дължина.

Внимателно навийте на руло и подредете върху тава, застлана с хартия за печене.

Нарежете рулцата на по-малки парчета, като хапки. Намажете отгоре с разбито  яйце и по желание поръсете със семена.

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса до приятен загар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ще дърпа ушите на охраната си? Куриозна случка с Дуа Липа Скандалът с него продължава Коцето е обект на критики 
Сянката на коронавируса изплува в "Стани богат" Леко стряскащ въпрос предвид ситуацията в България ЛГБТ ще си веят знамената само в ЕС? Тръмп с нов ритник в задника на Европа Най-известната треньорка в Русия във възторг от 47-мия президент на САЩ заради решението му да бие шута на трансджендърите от спорта
Отиде на гости и веднага извади... Аръков е ексцентричен човек Махат тирето От ЦСКА с любопитно обръщение
Те не могат да пият Алкохол Земетресение в съседна страна Трус люшна румънци
Отиде си твърде млад Леджър остава легенда на киното Коментира визията на Мелания Тръмп Илиана Раева със суперлативи
Професор го "уби" Тим Коулсън с тежки думи за Неси ЕС се превърна в генератор на свръхбюрокрация и регулации за бизнеса АОБР представи приоритетите си за 2025 година