Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички ме питат в какво овалвам тиквичките, че са толкова вкусни и хрупкави, ето тайната

Ключови думи: тиквички, флагман, пържени тиквички, рецепта

От няколко месеца използвам следната рецепта и мога да кажа, че е една от най-вкусните. Всичките ми приятелки знаят как се пържат тиквички, но все питат за моята рецепта. Тиквичките, панирани така, стават хрупкави отвън и меки отвътре. Стоят много декоративно на всяка маса и не са много мазни. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие Златни пържени тиквички :

Златни пържени тиквички
Необходими Продукти:
2 тиквички или колкото е необходимо
сол и черен пипер
100 г  сирене по избор
1 ч. л. магданоз
1 ч. л. червен пипер
3  яйца
100 г галета
50 г брашно и малко олио за пържене на тиквичките
Начин на Приготвяне:
Измийте добре тиквичките и ги подсушете, преди да започнете приготвянето им. Направете бразди по цялата дължина на тиквичките с вилица. Отрежете двата края на всяка тиквичка и нарежете на тънки листове (по вдлъбнатините).

Прехвърлете тиквичките в по-дълбок съд и ги овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте с ръце, за да разпределите солта и черния пипер и оставете да престои 15-20 минути. През това време пригответе съставките за пържене. Настържете сиренето (използвайте сирене/кашкавал по избор), добавете 1 чаена лъжичка ситно нарязан магданоз (сух или пресен), 1 супена лъжица червен пипер и 3  яйца.

Смесете съставките, докато се образува гъста смес, която е лесна за овалване, трябва да изглежда каша. В друга купа смесете галетата с брашното. Пригответе тиган, в който ще загреете олио. След като починат малко, тиквичките се овалват първо в сместа от галета и брашно, а след това в сместа от  яйца и  сирене.

Всяка тиквичка трябва да се потопи добре в сместа, затова директно се прехвърля в тиган със загрято олио. Тиквичките се пържат в количество, колкото се поберат в тигана (при мен 3). Пържат се покрити с капак на средна температура за 4-5 минути, след което се обръщат и се пържат покрити на слаб огън за 5 минути.

Така се приготвят всички тиквички, а като се изпържат, се нареждат в чиния със салфетка, за да се отцедят малко от мазнината. Поднесете ги със свежа салата.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Избяга в Колумбия Вдовицата на известния бизнесмен  избра да посрещне новата 2025 година на хиляди километри от България Всички у дома ще са сити: сочни пилешки бутчета с картофи Вижте рецептата
3183 заболяха от грип и други вируси за седмица Специалистите очакват пик на грипа в края на този месец Стана за смях – вече води сватби Президентшата се изложи с тотален кич за безизвестни парвенюта
Пожарът в Ел Ей стигна имението за 14 млн. долара на Хари и Меган Огненият ад в района на "Пасифик Палисейдс" продължава да опустошава Лос Анджелис и да се разраства Глобалният напредък в кръговата икономика през 2024 година Различни сектори приеха устойчиви практики за свеждане до минимум на отпадъците и насърчаване на ефективността на ресурсите
Незабавните преводи на мобилен номер поскъпват Банки обявиха по-високи такси в тарифите си през новата година Близо 200 заплати са нужни за покупката на жилище Поскъпването през новата година ще е с около 7-8%
Куриозен случай в Несебър: Спряха един и същ автомобил 2 пъти, управляван от различни пияни шофьори Това се е случило само в рамките на 40 минути Щракна се с Тръмп Кралят на поп-фолка Азис впечатлен от Флорида, обикаля магазините
Мяза на дядка, а някога бе секс символ Притеснени фенове смятат, че именно неотстъпчивостта на Бери е причина Мартинес да отслабне и състари така Сега са истинските намаления в моловете Логиката зад тези намаления е проста – хората масово пазаруват около празниците, но след Нова година настъпва спад в продажбите