Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Леля Поли най-накрая се пречупи да ми даде рецептата за тези чудни кюфтета

Ключови думи: кюфтета, леля поли, рецепта

Предлагаме ви рецептата за кюфтенца с гъби и тиквички. Хрупкави отвън и мекички отвътре, те са истинска наслада за всеки.

Идеалните летни и различни кюфтенца, страшно апетитни.Чудни са тези кюфтенца с гъби и тиквички

Трябват ни четири тиквички, пет по-големи гъби, три картофа, три скилидки чесън, едно яйце, 60 грама масло, три лъжици галета, една лъжица кисело мляко, връзка копър, черен пипер, сол на вкус.

Първо си сваряваме и обелваме картофите. Белим тиквичките и ги стържем на едро ренде. Гъбите ги измиваме и ги нарязваме на ситно. Запържваме гъбите с малко черен пипер и сол, но без никаква вода.

Когато отделената от тях течност изври, а гъбите порозовеят, добавяме към тях и изстисканите от водата тиквички. Задушаваме всичко за няколко минутки, докато омекнат тиквичките.

През това време пускаме фурната да се загрее и си подготвяме една тавичка с хартия за печене. Взимаме купа и в нея настъргваме сварените вече картофи. Прибавяме към тях сместа от тиквичките и гъбите.

Слагаме и галетата за спойка, както и смачкания чесън, киселото мляко, яйцето, копъра, още черен пипер и сол на вкус. Много хубаво разбъркваме всичко това и с помощта на една лъжица си оформяме кюфтенца. Които редим в тавата.

Пъхаме ги да се пекат във фурната до готовност, а след това ги поднасяме на трапезата с млечно-чеснов сос, заливка от разтопено масълце с червен пипер, салата или всичко друго, което ни е по вкуса.

Стават хрупкави отгоре и с чудесен и наситен вкус отвътре. Просто са една малка фантазия, която всеки, който е опитал, е харесал. Стават и за мезе, и за основно ястие.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Без паника! Зимата смалява пенисите с 50% Просто влезте в топла стая или си вземете хубава топла вана и ще се оправите, посочват експерти 6 начина да разберете дали връзката ви с любимия е реална или е просто илюзия Това вълшебно чувство „любов от пръв поглед“ може да не е толкова истинско
4 зодии, които обичат да симулират щастие Ето кои са те  Най-вкусната и мека домашна питка с мак и сусам Вижте рецептата
Храните, които борят стреса, напрежението и безпокойството Тези храни и напитки ни помагат да се отървем от негативните емоции и да си дадем поне малко спокойствие Тийнейджъри нападнаха продавач е столичен мол 16-годишните хулигани избягали, извикаха полиция и линейка в търговския център
Йордан Цонев: Санитарният кордон не ни притеснява Ние не сме участвали в нито една коалиционна конфигурация, когато Бойко Борисов е бил премиер, заяви още той Ще донесе ли новата седмица затопляне на времето Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана облачност
Общините борят боклука с вдигане на промилите Повече с 2000 тона Дянков: Много вероятно е да влезем в еврозоната през 2028-2029 година Инфлацията, дефицитът и още други дупки са все още спънка за влизането ни в еврозоната, посочва екс финансовият министър
Официално зарязва чалгата, ето с какво ще се занимава Ромският славей прохожда в актьорството Отиде си режисьорът, обучил Иво Димчев, Нети, Орлин Павлов, Елена Петрова Творецът Николай Георгиев основа легендарния Театър-студио 4ХС и Театър – лаборатория „Алма Алтер"