Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка хапка се топи в устата, тази старовремска торта с какао и орехи е направо феноменална

Ключови думи: сладкиш с какао и орехи, флагман, рецепта, десерт

Старовремска торта с дребни промени, сочна, вкусна, с неустоим аромат… Не пропускайте тази рецепта, наистина си заслужава! Ето необходимите продукти за Феноменалния сочен сладкиш с какао и орехи:

3 яйца
150 гр.захар
1 ванилова захар
200 мл прясно мляко
200 мл олио
15 супени лъжици брашно
10 гр. бакпулвер
2 супени лъжици какао

ЗА ШОКОЛАДОВИЯ СОС:

400 мл вода
2 супени лъжици какао
4 супени лъжици захар

ЗА УКРАСА:

орехи, количество по желание
200 мл сладка сметана
150 г шоколад за готвене
ПРОЦЕДУРА:

В дълбока купа се слагат три яйца, 150 гр. захар и 1 ванилова захар, след което се разбиват с миксер, докато захарта се разтопи хубаво и яйцата побелеят. След това при непрекъснато разбиване се добавят 200 мл мляко и 200 мл олио. Накрая добавете 15 супени лъжици брашно (пресято), 1 пакетче бакпулвер (10 г) и 2 супени лъжици какао на прах.

Разбъркайте с телена бъркалка до получаване на гладка смес. Тава с размери 20х30 см се намазва добре с масло, след което се изсипва готовата смес в нея и се заравнява. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути (проверява се с клечка за зъби). Изпеченият блат се оставя да изстине напълно, след което се набожда на няколко места, за да поеме по-лесно шоколадовия сироп.

За сиропа: в тенджера се слагат 400 мл вода, 2 с. л. какао, 4 с. л. захар и се загряват при непрекъснато бъркане, докато заври, около 1 минута. Студената торта се залива равномерно с горещия сироп, а отгоре се поръсва със ситно смлени орехи.

За ганаша: загрейте на слаб огън 200 мл сладкарска сметана и 150 г шоколад за готвене. Разбъркайте, докато се разтопи, след което изсипете ганаша върху тортата. Оставете тортата в хладилника да се охлади добре преди сервиране.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Това е рецептата за най-въздушния турски млечник, трябват ви само три съставки Проста и сполучлива, ще я правите поне през ден Владо Зомбори се връща в "Капките" Той ще излезе на сцената с талантливо дете, за да подкрепи кауза на УНИЦЕФ
Задължително слагам бучка захар в хладилника, причината ще ви изуми Опитните домакини знаят, че този насипен продукт буквално абсорбира всякакви миризми и ги задържа НАП: Възстановяваме до 200 лв. данък след ремонт вкъщи Майсторите, които извършват ремонти, декларират доходите си пред НАП
Орбан изкарва на яве медиите и НПО-та, финансирани от САЩ Унгарският лидер смята, че получателите на чуждестранни средства трябва да понесат "правни последици" и трябва да бъдат изкоренени Черната Златка печели "Хелс китчън"? Във ВИП брадър 2013 година тя показа, че е изкусен готвач
Ангела Меркел подари книгата си на Бойко Борисов с посвещение Тя беше канцлер на Германия от 2005 до 2021 г. Никога не пускайте бяло пране с прах за цветно Има рискове
Жена е жертва на имотна измама, замесени са лекари Сагата започва преди години Масови протести в големи търговки вериги на Балканите От 8 февруари бойкотът ще бъде насочен и към конкретна търговска верига
Вълнуваща лекция и изложба разкриха историята на една от най-знаковите сгради в града Почетният консул на Украйна Димитър Караненов изрази своята благодарност към арх. Красовска за активния ѝ принос към културния и артистичния живот на Бургас Всеки път търках до полуда тоалетната чиния, докато съседката не ми издаде този трик Трябват ви няколко прости съставки, които ги има във всеки дом