Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка хапка се топи в устата, тази старовремска торта с какао и орехи е направо феноменална

Ключови думи: сладкиш с какао и орехи, флагман, рецепта, десерт

Старовремска торта с дребни промени, сочна, вкусна, с неустоим аромат… Не пропускайте тази рецепта, наистина си заслужава! Ето необходимите продукти за Феноменалния сочен сладкиш с какао и орехи:

3 яйца
150 гр.захар
1 ванилова захар
200 мл прясно мляко
200 мл олио
15 супени лъжици брашно
10 гр. бакпулвер
2 супени лъжици какао

ЗА ШОКОЛАДОВИЯ СОС:

400 мл вода
2 супени лъжици какао
4 супени лъжици захар

ЗА УКРАСА:

орехи, количество по желание
200 мл сладка сметана
150 г шоколад за готвене
ПРОЦЕДУРА:

В дълбока купа се слагат три яйца, 150 гр. захар и 1 ванилова захар, след което се разбиват с миксер, докато захарта се разтопи хубаво и яйцата побелеят. След това при непрекъснато разбиване се добавят 200 мл мляко и 200 мл олио. Накрая добавете 15 супени лъжици брашно (пресято), 1 пакетче бакпулвер (10 г) и 2 супени лъжици какао на прах.

Разбъркайте с телена бъркалка до получаване на гладка смес. Тава с размери 20х30 см се намазва добре с масло, след което се изсипва готовата смес в нея и се заравнява. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути (проверява се с клечка за зъби). Изпеченият блат се оставя да изстине напълно, след което се набожда на няколко места, за да поеме по-лесно шоколадовия сироп.

За сиропа: в тенджера се слагат 400 мл вода, 2 с. л. какао, 4 с. л. захар и се загряват при непрекъснато бъркане, докато заври, около 1 минута. Студената торта се залива равномерно с горещия сироп, а отгоре се поръсва със ситно смлени орехи.

За ганаша: загрейте на слаб огън 200 мл сладкарска сметана и 150 г шоколад за готвене. Разбъркайте, докато се разтопи, след което изсипете ганаша върху тортата. Оставете тортата в хладилника да се охлади добре преди сервиране.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
След сигнали за насилие: Уволниха учителка в детска градина Екипът и ръководството на детската градина ще започнат работа с психолог Направете това, за да намалите разхода на гориво Поддържайте автомобила си в добро техническо състояние
ОДК-Несебър организира урок по добрина за малките ученици от СУ "Любен Каравелов" Инициативата, организирана от Общински детски комплекс - Несебър, беше посветена на 21 ноември - Ден на християнското семейство Главчев за Шенген: Финалното решение ще бъде взето декември, нещата вървят по план Финалното решение ще бъде взето на 12 декември на Съвета на вътрешните министри
С тази царска запеканка със зеле и кайма впечатлявам всички гости Ще останат изумени от вкуса Европрокуратурата разследва финансова злоупотреба при реставрация на българска църква Извършени са претърсвания в Бургас, Петрич, Рила и София
Световна сензация: Твърдят, че Ружа Игнатова е жива и се крие в... В момента САЩ са предложили награда до 5 милиона долара за информация, която ще доведе до ареста и осъждането й Зловещо: Момче задига номера от изгорялата кола на Гунди, ето какво се случва с него За съжаление Здравко Енчев също си отива млад от този свят
Разкриха тайната й Никол Кидман използва интересен трик, за да омайва Археологически музей ще бъде издигнат в Обзор В последните няколко години община Несебър направи значителни инвестиции в инфраструктурата на Обзор
Спортна България скърби Отиде си млада баскетболна надежда Обесилият се полицай оставил предсмъртно писмо? Жената, с която живее, го заварила същата нощ да пише на бял лист